‘Zoektocht naar nieuwe CEO Lotto Dstny nadert ontknoping’

woensdag 30 november 2022 om 09:01
‘Zoektocht naar nieuwe CEO Lotto Dstny nadert ontknoping’

foto: Cor Vos (archief)

De zoektocht naar de nieuwe CEO van Lotto Dstny nadert zijn einde, meldt Het Laatste Nieuws. De overgebleven kandidaten hebben te horen gekregen dat er begin december meer nieuws zal zijn.

Lotto Dstny zoekt nog altijd naar een opvolger van John Lelangue. Deze zoektocht wordt niet eigenhandig uitgevoerd, maar is uitbesteed aan ‘headhunter’ Blackbox, dat professionele bedrijven helpt om de meest geschikte en relevante kandidaat te vinden voor een open positie. Blackbox heeft na een reeks interviews een longlist voorgelegd aan de Raad van Bestuur van de wielerploeg. Inmiddels heeft de Raad van Bestuur deze longlist gereduceerd tot een shortlist.

Shortlist 
Wie op deze shortlist staan, is niet volledig bekend. Frank Glorieux, de voormalig CEO van Cycling Vlaanderen, staat naar verluidt wel op het lijstje. Enkele kandidaten komen volgens Het Laatste Nieuws uit de bedrijfswereld, aangezien het takenpakket van de CEO van Lotto Dstny vooral van boekhoudkundige, juridische en organisatorische aard is.

De namen van onder meer Axel Merckx, Peter Van Den Abeele en Andrei Tchmil werden genoemd, maar zijn inmiddels afgevallen. Op dit moment wordt Lotto Dstny (nu nog Lotto Soudal) geleid door sportief manager Kurt Van de Wouwer en Chief Business Officer Yana Seel.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone