Zoidl breekt sleutelbeen op trainingskamp
Zoidl, rechts - Foto: ASO
woensdag 9 december 2015 om 19:13

Zoidl breekt sleutelbeen op trainingskamp

Riccardo Zoidl is al tijdens het eerste halfuur van het tiendaagse trainingskamp van Trek Factory Racing afgehaakt. De Oostenrijker kwam op een gladde rotonde ten val en brak daarbij zijn sleutelbeen. Hij verwacht komende week weer op de fiets te zitten, zegt hij in een persbericht.

Tien slachtoffers
De ploeg was opgedeeld in drie groepen, Zoidl maakte deel uit van de tweede. “We wisten dat de rotonde glad was, omdat er vier of vijf jongens van de eerste groep er ook al waren gevallen. Ondanks dat we het heel rustig aan deden, gleed ik een beetje weg. Ik kon het wel handelen en dacht dat ik veilig was, tot de ploeggenoot naast me onderuit ging. Hij tikte direct mijn voorwiel aan en ik viel er over. We ging niet eens zo snel, een kilometer of tien tot vijftien per uur. Het was gewoon heel erg glad. In totaal zijn er zo’n tien van ons gevallen, denk ik.” De renner van Trek Factory Racing liep een gecompliceerde breuk op.

Snelle terugkeer
“De eerste vijf minuten nadat het gebeurd was, was ik erg teleurgesteld”, gaat Zoidl verder. “Nu kan ik het een plaats  geven. Dit is de tweede keer dat ik mijn sleutelbeen breek. Bij de eerste was ik erg nerveus, maar nu weet ik hoe ik ermee om moet gaan. Het is wel zonde dat het trainingskamp zo kort voor mij geduurd heeft. De dokter heeft me verteld dat de breuk met een pin voorspoedig herstelt en ik sneller terug op de fiets zit. Ik ben best wel vol vertrouwen dat ik binnen een week de training kan hervatten, zo dat ik niet veel conditie verlies.” De Amerikaanse ploeg is op trainingskamp in het Spaanse Alfaz del Pi, maar Zoidl vliegt terug naar Oostenrijk om zich daar donderdag of vrijdag te laten opereren.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
9 december 2015 20:32
Eigenlijk toch bijzonder hoe de technologie geëvolueerd is (maar voorlopig enkel voor topsporters zo gemakkelijk toegankelijk is) dat men met een sleutelbeenbreuk na een week al de fiets op kan kruipen...
9 december 2015 20:37
Zuur voor hem, maar gelukkig gebeurt het niet in het seizoen. Wel vreemd dat hij volgende week al weer op de fiets zit, of is dat normaal na een sleutelbeenbreuk?

Overigens denk ik dat ze Zoidl kopman moeten maken voor de Giro en hem laten kijken hoe ver hij kan komen in het AK. In topvorm en met goede ondersteuning denk ik dat hij in staat is om Top 10 te rijden in een grote ronde.
9 december 2015 20:48
toch wel een beetje risico opzoeken vind ik

waren er al wat gevallen daar, was bekend, ga desnoods te voet of langzaam, wat ze ook deden, maar dan wel op gepaste afstand van elkaar
9 december 2015 22:15
Pech voor Zoidl, maar als er echt tien gevallen zijn, heeft Trek gelukt dat er maar een relatief zwaar gevallen is.
9 december 2015 23:17
Deze "technologie" kan net zo goed voor Jan Modaal maar is meestal overbodig. De hoge kost ervan weegt dan niet op tegen de luttele tijdwinst (wat uiteraard bij topsport wel het geval is).
10 december 2015 15:17
Nog niet veel geluk gehad in het WT circuit Zoidl, veel beterschap!
10 december 2015 16:36
Video vanaf de fiets van Cancellara, die ook viel
https://www.youtube.com/watch?v=eSiUVVr0aVY

Om te reageren moet je ingelogd zijn.