Braam Merlier, Quinten Hermans, Ellen van Loy, Parijs-Roubaix
Braam Merlier wint in Ipswich - foto: Creafin Tüv Sud
zondag 9 december 2018 om 18:40

Braam Merlier, Quinten Hermans, Ellen van Loy, Parijs-Roubaix

Wielerflits Kort In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over Braam Merlier, Quinten Hermans, Ellen van Loy en Parijs-Roubaix.

Braam Merlier wint in Groot-Brittannië

Braam Merlier kwam als eerste over de streep in de cross van het Britse Ipswich, die deel uitmaakt van de National Trophy Series. De Belg van Creafin Tüv Sud had aan de finish een kleine halve minuut voorsprong op de Brit Ian Field. Merliers landgenoten Arne Vrachten en Yorben Van Tichelt werden derde en vierde. Bethany Crumpton won de vrouwenkoers.

National Trophy Series 2018-2019
Uitslag, mannen: flag-gb Ipswich
1. flag-be Braam Merlier
2. flag-gb Ian Field
3. flag-be Arna Vrachten


Quinten Hermans tweede in Zwitserland

Quinten Hermans is in de Zwitserse veldrit van Eschenbach als tweede geëindigd. In de regen had de Belg van Telenet-Fidea lange tijd uitzicht op de zege. De winst moest hij echter aan thuisrijder Lars Forster laten. De achterstand van Hermans bedroeg uiteindelijk een halve minuut. Sascha Weber werd derde op bijna vijftig seconden. Bij de vrouwen won Denise Betsema.

EKZ Cross Tour 2018-2019
Uitslag, mannen: flag-ch Eschenbach
1. flag-ch Lars Forster
2. flag-be Quinten Hermans
3. flag-de Sascha Weber


Van Loy moet Druivencross verlaten na lelijke val

Voor Ellen van Loy kwam er vroegtijdig een einde aan de Druivencross in Overijse. De Belgische reed samen met Nikki Brammeier aan kop, toen het noodlot toesloeg. Op een uitstekende wortel gleed haar fiets weg, waardoor zij ten val kwam en op haar rechterbeen terecht kwam. Haar knie leek een flinke tik te hebben gekregen en kermend van de pijn moest zij de koers verlaten. Op een brancard werd ze weggedragen naar de hulppost. Het is nog onduidelijk hoe haar knie eraan toe is. “Nog geen nieuws, wel pijn”, schrijft ze op haar social media. “Op weg naar spoed in Herentals.”


Zoon Patrick Lefevere riskeert sanctie na helikoptervlucht boven Parijs-Roubaix

Thomas Lefevere – de zoon van teammanager Patrick Lefevere – riskeert zijn vliegbrevet kwijt te raken. De reden: hij vloog tijdens de voorbije editie van Parijs-Roubaix in een helikopter anderhalf uur boven de wedstrijd. Dat mag niet, aangezien alleen helikopters van France Télévisions, organisator ASO, de Gendarmerie én verschillende reddingsdiensten boven de wedstrijd mogen vliegen. De 22-jarige Thomas Lefevere zal zich op 6 juni 2019 moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank van Lille.

Volgens zijn advocaat Christophe Hareng wist Lefevere niet dat hij een speciale vergunning nodig had om die dag boven de koers te vliegen. Dit had overigens weinig uitgemaakt, aangezien het in ASO-koersen niet mogelijk is om dergelijke (individuele) accreditaties te verkrijgen.

Op Twitter laat Patrick Lefevere weten dat ze op geen enkel moment boven de renners zelf hebben gevlogen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.