Zorgen om opgenomen wielerlegende Raymond Poulidor
foto: Cor Vos
woensdag 9 oktober 2019 om 20:17

Zorgen om opgenomen wielerlegende Raymond Poulidor

De gezondheidstoestand van wielerlegende Raymond Poulidor is zorgwekkend sinds hij is opgenomen wegens grote vermoeidheid. Zijn vrouw Gisèle gaf in Franse media vandaag een update. “We moeten ons voorbereiden op slecht nieuws.”

Poulidor, grootvader van Mathieu en David van der Poel, ligt al meerdere dagen in het ziekenhuis van zijn woonplaats Saint-Léonard-de-Noblat wegens grote oververmoeidheid. “Raymond is heel erg moe sinds de afgelopen Tour de France”, vertelde zijn vrouw Gisèle gisteren al aan het Franse persbureau AFP, zonder nog verdere details prijs te geven over de staat van de gezondheid van de inmiddels 83-jarige Poupou, zoals zijn bijnaam luidt.

Wat twee weken geleden werd beschouwd als een kleine tik van lichte vermoeidheid, neemt nu zorgwekkendere vormen aan. Aanvankelijk had optimisme de bovenhand en dacht de familie dat Poulidor, die in de Tour liefst achter keer op het podium stond, slechts wat rust nodig had en hij snel terug naar huis kon. In gesprek met de Franse krant Le Parisien gaf zijn vrouw vandaag meer duidelijkheid en die berichten waren een stuk verontrustender.

“Het nieuws is niet goed. De artsen vertelden ons dat ze tests gaan uitvoeren, maar ze zeiden ook dat we onszelf moesten voorbereiden op slecht nieuws”, vertelde ze aan het Franse dagblad Le Parisien. “Sinds een aantal dagen kan hij amper praten. Als hem wordt gevraagd of hij gegeten of geslapen heeft, antwoordt hij slechts met ‘ja’ of ‘nee’. Ik ben erg ongerust.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.