Zulte tot en met 2024 etappeplaats in Baloise Ladies Tour
Lonneke Uneken won dit jaar de rit in Zulte - foto: Cor Vos
vrijdag 27 augustus 2021 om 15:17

Zulte tot en met 2024 etappeplaats in Baloise Ladies Tour

Zulte is ook de komende drie jaar etappeplaats in de Baloise Ladies Tour. Dat is de gemeente overeenkomen met de rittenkoers voor vrouwen doorheen Nederland en België. “De wedstrijd kreeg veel aandacht in de media en dat zette onze gemeente nadrukkelijk op de wielerkaart”, zegt burgemeester Simon Lagrange.

Tijdens de afgelopen editie van de Baloise Ladies Tour was Zulte de start- en finishlocatie van de slotetappe. Lonneke Uneken won de rit en Lisa Klein het eindklassement. “We blikken met een grote tevredenheid terug op de voorbije deelname aan de Baloise Ladies Tour. Een uitstekende organisatie en samenwerking, gekoppeld aan een leuke beleving bij de start en aankomst in Olsene, waren de belangrijkste elementen voor een verlengde samenwerking”, klinkt het vanuit de gemeente.

“We willen hier de volgende jaren verder op inzetten en willen samen met de Baloise Ladies Tour groeien in de wielerbeleving. In die optiek past een verlengde samenwerking van drie jaar. Vanaf volgend jaar willen we ook nog meer inzetten op de randanimatie wat tijdens de vorige editie, omwille van de scherpe coronavoorschriften, niet mogelijk was”, laat ook sportschepen Olivier Peirs van Zulte weten. “Zo zal de Baloise Ladies Tour nog meer een echt wielerfeest voor onze gemeente worden.”

Volgend jaar is de Baloise Ladies Tour (13-17 juli 2022) niet vier, maar vijf dagen lang. Nu is al bekend dat Zulte de start en aankomst van de tweede etappe organiseert op 14 juli.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.