Zwaar teleurgestelde Sinkeldam na opgave: “Niet het niveau om bergen te overleven”
foto: Cor Vos
zondag 16 juli 2023 om 08:41

Zwaar teleurgestelde Sinkeldam na opgave: “Niet het niveau om bergen te overleven”

Voor Ramon Sinkeldam kwam er zaterdag, tijdens de veertiende etappe naar Morzine, een einde aan zijn Tour de France. De Nederlander van Alpecin-Deceuninck moest al vroeg lossen uit het peloton, reed een tijdje moederziel voor de bezemwagen uit en zag uiteindelijk het heilloze van zijn missie in.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Voormalig Nederlands kampioen Sinkeldam was eerder deze Tour een belangrijke schakel in de vier etappezeges van sprinter Jasper Philipsen, maar de zware tweede week is er te veel aan geworden voor de hardrijder. De 34-jarige Sinkeldam lag volgens de organisatie bij de zware valpartij in de openingsfase van de veertiende etappe, maar de Nederlander voert zelf geen verzachtende omstandigheden aan.

“Ik had niet mijn beste dag in een zeer zware etappe. Ik moest te snel lossen uit de gruppetto (bus, red.) en kwam geïsoleerd te zitten. Er was vanaf dat moment geen reden meer om nog verder te pushen. Ik ben teleurgesteld omdat ik momenteel niet het niveau heb om de bergen te overleven. Zo wilde ik de Tour niet verlaten”, laat hij weten via zijn ploeg.

De ervaren renner zal vandaag weer terug naar Nederland vliegen. “Om daar zo goed mogelijk te herstellen”, aldus Sinkeldam, na Fabio Jakobsen de tweede Nederlander die een opgave noteert in deze Ronde van Frankrijk. Na veertien ritten hebben achttien renners de handdoek gegooid.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
16 juli 2023 11:12
" Niet het niveau om bergen te overleven" (Ramon Sinkeldam).


Mathieu van der Poel had dat niveau ook niet. In 2021 stapte hij al na de 8e etappe af en in 2022 was de 10 etappe zijn einde. Parijs heeft hij niet gehaald.

Vraag: Heeft Mathieu van der Poel dit jaar wel eens het niveau om de bergen te overleven of wordt het voor 'de alleskunner' weer een lijdensweg.

Gerrie Knetemann kon klassiekers winnen, maar reed ook de Tour uit.
Wat hadden we met Zoetemelk, Janssen, Kuiper, Raas, Knetemann toch tot de verbeelding sprekende renners. Zowel klassiekers als de grote rondes!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.