Zwangere Nikki Brammeier kondigt afscheid aan
foto: Cor Vos
maandag 10 juni 2019 om 10:40

Zwangere Nikki Brammeier kondigt afscheid aan

Nikki Brammeier heeft een punt gezet achter haar profloopbaan als veldrijdster. Gisteren maakten de 32-jarige Britse en haar man – en oud-renner – Matt Brammeier al bekend dat ze een baby verwachten. Vandaag kwam daar de aankondiging van haar afscheid als topsporter achteraan.

“Gisteren deelden Matt en ik het nieuws dat we ons eerste kindje verwachten in november. We wilden altijd al een gezinnetje vormen en we voelden dat dit jaar het juiste moment daarvoor was”, laat crossspecialiste Brammeier weten. “Met het begin van dit hoofdstuk komt tevens een einde aan een ander. De beslissing om mijn carrière te beëindigen was niet makkelijk. Aanvankelijk wilde ik me een jaar terugtrekken om mezelf vervolgens uit te dagen een comeback te maken.”

Echter, hoe langer ze erover nadacht en terugdenkend aan de afgelopen vijftien jaar, vond ze het tijd voor een nieuwe stap in haar leven. “Niets is voor eeuwig en ik kan blij en trots terugkijken op wat ik allemaal heb bereikt in deze mooie sport. Niet veel mensen kunnen hun loopbaan stoppen als regerende nationaal kampioen – fit, gezond en blessurevrij. Maar zo kan ik het wel doen en daar voel ik me extreem gelukkig bij.”

Brammeier is de huidige Britse kampioen veldrijden, een titel die ze veroverde medio januari. Tijdens het WK cyclocross eindigde ze op de achtste plek. In de afgelopen Wereldbeker reed ze driemaal naar de top-5: in Koksijde was ze tweede, waarna een vierde en vijfde plek volgden in Namen en Hoogerheide.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.