Zware finishes op Passo di Gavia en Malga Montasio in Giro Rosa 2019

vrijdag 8 maart 2019 om 14:56
Zware finishes op Passo di Gavia en Malga Montasio in Giro Rosa 2019

Annemiek van Vleuten - foto: Cor Vos

Zware finishes op de Passo di Gavia en de Malga Montasio en een lastige aankomst op de slotdag in Udine. Het zijn allemaal ingrediënten van de dertigste editie van de Giro Rosa, waarvan het parcours vandaag werd bekendgemaakt in Carate Brianza.

De afgelopen tijd sijpelden de eerste contouren van de route al door. Eerst waren er de geruchten over een ploegentijdrit en een aankomst op de Gaviapas, tot groot genoegen van Annemiek van Vleuten. De titelverdediger verstuurde al meteen Love this! via haar social media. Later werden ook de routes van de eerste etappe en de twee slotritten al onthuld.

Aftrap in Piemonte
En vandaag werd dan het hele parcours uit de doeken gedaan. In totaal legt het vrouwenpeloton 920,4 kilometer af. Vier van de twintig Italiaanse regio’s worden doorkruist, te weten Piemonte, Lombardije, Veneto en Friuli-Venezia Giulia. De koers start met een ploegentijdrit over achttien kilometer met een oplopende aankomst voor de graven van de broers Fausto en Serse Coppi.

De tweede rit start en finisht in Viù, vlakbij Turijn. Met de Colle del Lis staat meteen de eerste klim in het routeboek. Opnieuw ligt de streep getrokken na een oplopende slotfase. Op de derde dag rijdt het peloton van Sagliano Micca naar Piedicavallo, waar de rensters een aankomst wacht boven de 1000 meter hoogte. Na dit onstuimige begin, kunnen zij in rit vier even op adem komen.

Annemiek van Vleuten – foto: Cor Vos

Dat is misschien maar goed ook, want een dag later staat de koninginnenrit op het programma. Vanuit Ponte in Valtellina wordt namelijk gekoerst naar de legendarische Passo di Gavia, waar de finish ligt op 2652 meter hoogte. Ook woensdag moeten de klassementsrenners er meteen weer staan voor de klimtijdrit naar Teglio. Ook de twee dagen erna gaat het op-en-af.

Finish in Udine
Op de voorlaatste dag ligt dan opnieuw de aankomst bergop. Zo hoog als op de Passo di Gavia is het ditmaal niet, maar ook de klim naar Montasio (1546 m) mag er zijn. Deze klim heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 8%, met maxima van 20%. Een dag later weten we wie de winnares is van deze dertigste editie van de Giro Rosa, als de finish is in Udine.

Etappeschema flag-it Giro d’Italia Internazionale Femminile 2019 (5-14 juli)
etappe 1: Cassano Spinola – Castellania (18 km, TTT)
etappe 2: Viù – Viù (78,3 km)
etappe 3: Sagliano Micca – Piedicavallo (104,1 km)
etappe 4: Lissone – Carate Brianza (100,1 km)
etappe 5: Ponte in Valtellina – Passo di Gavia (100,7 km)
etappe 6: Chiuro – Teglio (12,1 km, ITT)
etappe 7: Cornedo Vicentino – San Giorgio di Perlena. Fara Vicentino (128,3 km)
etappe 8: Vittorio Veneto – Maniago (133,3 km)
etappe 9: Gemona – Chiusaforte. Malga Montasio (125,5 km)
etappe 10: San Vito al Tagliamento – Udine (120 km)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.