Zware knieblessure voor onfortuinlijke Jay McCarthy
© Cor Vos
woensdag 28 oktober 2020 om 09:15

Zware knieblessure voor onfortuinlijke Jay McCarthy

Jay McCarthy kwam in de zevende etappe van de Vuelta zwaar ten val en moest opgeven.  “In de gegeven omstandigheden gaat het goed met hem”, meldde teamdokter Jan Petersohn gisteravond op de site van BORA-hansgrohe.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

McCarthy crashte gisteren op zestig kilometer van de finish tijdens een afdaling. De 28-jarige Australiër kreeg snel medische begeleiding, maar zijn weg nog vervolgen was geen optie meer. BORA-hansgrohe kwam ’s avonds laat met relatief positief nieuws.

“In de gegeven omstandigheden maakt Jay het goed”, zegt Petersohn. “Blessures aan het hoofd en de wervelkolom kunnen we alvast uitsluiten. Ook van botbreuken is geen sprake. Wel gaan we uit van een gecompliceerde blessure aan de ligamenten van de rechterknie. Een evaluatie van de beeldvorming is op dit moment nog aan de gang.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.