Zware val op training hinderde Laurens Sweeck in Hoogerheide
©Photopress.be
zondag 27 januari 2019 om 17:53

Zware val op training hinderde Laurens Sweeck in Hoogerheide

Voor Laurens Sweeck werd Hoogerheide geen goede generale repetitie met het oog op het WK. De kopman van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice eindigde pas 13de. “De naweeën van een zware val op training deze week,” aldus Sweeck. “Ik kon vandaag amper de fiets op de schouder nemen.”

Tot rond half koers hield Sweeck nog stand in de top tien. Daarna zakte hij terug om uiteindelijk als 13de te finishen. “Ik kende sowieso al geen superdag, maar ook de naweeën van een val speelde me parten.”

Laurens Sweeck was vorige dinsdag zwaar ten val gekomen tijdens een bostraining. “De pijn tussen mijn schouderblad en de ribben was enorm. Onderzoek in het ziekenhuis van Mol bracht gelukkig geen breuk of barst aan het licht. Via een osteopaat- en kinebezoek geraakte ik toch nog startklaar voor deze wereldbekerwedstrijd, maar ik kon helaas nooit op volle sterkte presteren.”

“Hoop op WK helemaal pijnvrij te zijn”
De kopman van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice had vandaag vooral last tijdens het schouderen van de fiets. “En naarmate de wedstrijd vorderde, werd de pijn erger. Ik zat ook behoorlijk verkrampt op de fiets, waardoor de vermoeidheid sneller toenam. Ik heb duidelijk nog iets meer tijd nodig om helemaal hersteld te zijn. Voor de afreis naar Bogense zal ik in elk geval geen bos- of veldtraining meer inlassen. In principe moet ik tegen volgend weekend wel volledig pijnvrij zijn.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.