Zwift Academy-winnares Pratt verdient contract bij Canyon//SRAM

donderdag 12 december 2019 om 20:01
Zwift Academy-winnares Pratt verdient contract bij Canyon//SRAM

foto: Bettiniphoto

Jessica Pratt mag zich volgend seizoen bewijzen bij het grote Canyon//SRAM. De 22-jarige Australische is namelijk de winnares geworden van de Zwift Academy, waardoor ze een contract in de wacht heeft gesleept bij de Duitse formatie van Pauline Ferrand-Prévot, Katarzyna Niewiadoma en Lisa Klein.

Pratt moest het in de finale opnemen tegen haar landgenote Samara Sheppard en de Zuid-Afrikaanse Catherine Colyn. “We vinden enorme talenten via de Zwift Academy. Ik weet dat Jessica een groot talent is, ze zal volgend seizoen een echte meerwaarde zijn”, zo vertelt teammanager Ronny Lauke.

De beloftevolle Pratt is uiteraard in haar nopjes, nu ze een profcontract heeft afgedwongen. “Ik was echt gebrand op de overwinning. De weg naar een profcontract kan enorm lastig zijn, zeker voor niet-Europese renners. Mede daarom ben ik zo blij, dit is echt een grote verandering in mijn leven”, zo vertelt ze in een persbericht.

In de voorgaande jaren wisten ook Ella Harris en Tanja Erath een profcontract te versieren door de Zwift Academy te winnen. Bij de mannen hebben Nederlander Mathijs Loman, Drew Christensen en Pithie Campbell zich gekwalificeerd voor de finale, die nog moet worden verreden. Voor de winnaar ligt een profcontract klaar bij de beloftenploeg van NTT Pro Cycling.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.