Zwift-wedstrijd Mathieu van der Poel live te volgen op YouTube
foto: Cor Vos
zaterdag 4 april 2020 om 16:30

Zwift-wedstrijd Mathieu van der Poel live te volgen op YouTube

De Zwift-wedstrijd van Mathieu van der Poel en Alpecin-Fenix is zondag live te volgen op YouTube en Facebook. De Ronde van Zwift gaat om 11 uur van start en zal worden becommentarieerd door Eurosport-commentators Matt Stephens en Jörg Ludewig. 

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
De Ronde van Zwift gaat over de kasseihellingen van het WK-parcours in Richmond vijf jaar geleden en de totale afstand bedraagt 27,6  kilometer. Winnen is echter niet het doel van Alpecin-Fenix zondag. “We willen verbonden blijven met de wielerfans, fietsplezier centraal blijven stellen in deze competitieloze periode én de wereld van E-sports verkennen”, zo laat de ploeg weten.

Het Zwift-parcours in Richmond – foto: Alpecin-Fenix

“Het zal een leermoment worden”
“Het is intussen duidelijk dat eRacing een specifieke wielerdiscipline is die sterk verschilt van het traditionele wegwielrennen met specifieke tactieken en tools. Het zal dus ook een leermoment worden”, eindigt Alpecin-Fenix. “De Ronde van Zwift is een eerste stap richting een potentiële nieuwe discipline in het multidisciplinaire verhaal van de ploeg.”

Alpecin-Fenix is het enige ProTeam dat aan de start staat. Van der Poel en nog achttien andere ploeggenoten zullen het opnemen tegen een aantal eRacing-teams én de Zwift All Stars, dat bestaat uit een selectie internationale wielerjournalisten. WielerFlits maakt met Ruben Versloot en Rob van Gameren onderdeel uit van deze Zwift All Stars.

Deelnemers Alpecin-Fenix
flag-nl Mathieu van der Poel
flag-be Tim Merlier
flag-be Dries De Bondt
flag-dk Lasse Norman Hansen
flag-be Jonas Rickaert
flag-it Kristian Sbaragli
flag-it Sacha Modolo
flag-gb Alex Richardson
flag-de Philipp Walsleben
flag-nl Oscar Riesebeek
flag-be Roy Jans
flag-be Gianni Vermeersch
flag-cz Petr Vakoc
flag-nl David van der Poel
flag-gb Scott Thwaites
flag-be Senne Leysen
flag-be Louis Vervaeke
flag-gb Ben Tulett
flag-be Floris De Tier

Link uitzending (vanaf 10.55 uur)
YouTube (Zwift)
Facebook (Zwift)
Facebook (Alpecin-Fenix)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.