Zwitserland wint ploegentijdrit Tour de l’Avenir

vrijdag 16 augustus 2019 om 16:35
Zwitserland wint ploegentijdrit Tour de l’Avenir

foto: Cor Vos (archiefbeeld)

Zwitserland heeft de ploegentijdrit van de Tour de l’Avenir gewonnen. In de teamrit naar Bergerac was het verschil met nummer twee Noorwegen bijna een halve minuut. De Denen volgden op de derde plaats op ruim driekwart minuut. Mathias Norsgaard behield de gele leiderstrui.

Norsgaard wist de openingsetappe te winnen naar Marmande, waardoor de Deen als leider mocht beginnen aan de ploegentijdrit. Tussen Eymet en Bergerac was een parcours uitgetekend over een geaccidenteerd parcours. Zo waren de eerste én laatste zeven kilometer redelijk vlak, maar daartussen was het klimmen geblazen. Het waren niet meteen de steilste klimmetjes, maar de helling naar Saint-Aubin-de-Cadelech was niet te onderschatten.

De Zwitsers zouden uiteindelijk de toptijd op de tabellen zetten. Toen Robin Froidevaux, Joel Suter, Damian Lüscher en Stefan Bissegger over de aankomst kwamen, werd de tijd stilgezet op 38:06. Die tijd bleek 28 seconden sneller dan die van de Noren (met Tobias Foss) en 47 seconden dan die van de Denen (met Norsgaard). Ook de Italianen, Britten en Nederlanders, die Kevin Inkelaar niet meer zagen opstappen na zijn valpartij in de openingsrit, bleven binnen de minuut.

Voor andere landen was de schade groter. Colombia, met Einer Augusto Rubio en Juan Diego Alba als belangrijke kanshebbers, moest liefst 2:37 toegeven op de toptijd van Zwitserland. Ook de Hongaren (met Attila Valter) en de Luxemburgers (met Michel Ries) deden meer dan twee minuten over de 32 kilometer lange ploegentijdrit. Frankrijk (met Clément Champoussin) en België (met Mauri Vansevenant) wisten de schade nog enigszins beperkt te houden.

In het klassement bleef Norsgaard aan de leiding, maar de Deen zag de Zwitsers Bissegger, Lüscher, Suter en Froidevaux naderen tot op acht seconden.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.