August Jensen (32) zet punt achter zijn wielercarrière
woensdag 4 oktober 2023 om 09:52

August Jensen (32) zet punt achter zijn wielercarrière

August Jensen zal in 2024 niet meer terugkeren in het wielerpeloton. De 32-jarige Noor heeft besloten om zijn fiets aan de wilgen te hangen. Jensen kwam de voorbije twee seizoenen uit voor Human Powered Health, daarvoor reed hij voor onder meer Delko en Israel Cycling Academy.

Zijn grootste successen boekte Jensen echter in het tenue van het continentale Team Coop. Voor deze ploeg kende hij in 2017 zijn ‘doorbraakjaar’. Jensen won dat seizoen een rit in de Arctic Race of Norway en werd tweede in het eindklassement van deze wielerkoers. Ook eindigde hij onder meer als vierde in de Tour des Fjords, het Kampioenschap van Vlaanderen en de Grote Prijs Jef Scherens en als vijfde in de Tour of Norway.

Jensen kon aan het einde van dat seizoen een profcontract tekenen bij Israel Cycling Academy en reed vervolgens zes jaar op ProContinentaal/ProTeam-niveau. Verdere successen bleven echter uit voor de sterke klassiekerrenner, al kende hij af en toe nog wel een opleving. Zo werd hij in 2020 nog achtste in Parijs-Tours, maar de laatste jaren reed hij vooral in dienst van anderen.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door August Jensen (@augustjensen)

Geplaatst als onderdeel van:

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.