Beloftevolle Max Walker tekent bij opleidingsploeg Astana Qazaqstan
woensdag 7 februari 2024 om 11:55

Beloftevolle Max Walker tekent bij opleidingsploeg Astana Qazaqstan

Max Walker zal vanaf dit seizoen uitkomen voor de opleidingsploeg van Astana Qazastan. De 22-jarige Brit neemt zo na een goede maand al afscheid van de continentale wielerploeg Saint Piran. Walker reed daarvoor drie seizoenen voor Trinity Racing.

Walker staat te boek als een beloftevolle allrounder, die vorig jaar al naar meerdere ereplaatsen wist te fietsen. Zo werd hij zesde in de Volta ao Alentejo, achtste in de Giro del Belvedere, negende op het WK in Glasgow en twaalfde in de U23-editie van Luik-Bastenaken-Luik. Walker liet zich in 2023 ook al zien tussen de profs, met een vijftiende plaats in het eindklassement van O Gran Camiño.

WorldTeam
“Max heeft veel indruk op ons gemaakt tijdens een trainingskamp in januari”, is teammanager Alexander Vinokourov in zijn nopjes. “Ik ben blij dat hij nu zal aansluiten bij onze beloftenploeg. Hier kunnen we hem de fijne kneepjes van het vak leren. Hij krijgt er de kans om zijn volledige potentieel te ontdekken.”

Walker zal dit jaar dus voornamelijk koersen voor de opleidingsploeg van Astana Qazastan, maar zal in sommige wedstrijden ook al worden ingezet door de Kazachse hoofdmacht. “Ik kan niet wachten om met het WorldTeam te koersen. Ik zal er de nodige ervaring opdoen en leren van de grootste talenten in het huidige peloton”, blikt de Britse aanwinst alvast vooruit.

Geplaatst als onderdeel van: Abram Stockman verlengt contract bij TDT-Unibet met meerdere seizoenen

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.