Karel Vacek vervolgt carrière in Spaanse dienst bij Burgos-BH
vrijdag 9 februari 2024 om 16:37

Karel Vacek vervolgt carrière in Spaanse dienst bij Burgos-BH

De Tsjech Karel Vacek is vanaf 9 februari te bewonderen in het paarse tricot van Burgos-BH. De 23-jarige renner wist bij Corratec-Vini Fantini geen nieuw contract te krijgen en vindt voor één jaar nu onderdak bij de Spaanse ploeg. Lang om te wennen heeft de nieuwe aanwinst niet. Hij maakt dit weekend al zijn debuut voor de ploeg in Spanje.

De nieuwe aanwinst van Burgos-BH Karel Vacek maakte in 2019 op 18-jarige leeftijd zijn profdebuut bij het Amerikaanse team Hagens Berman-Axeon en kwam via periodes in Italiaanse, Oostenrijkse en Zuid-Afrikaanse dienst bij Corratec-Selle Italia terecht. Voor deze ploeg maakte hij vorig jaar zijn debuut in de Giro, waar hij direct tweede wist te worden in één van de etappes.

Bij Burgos-BH hopen ze dat de komst van de Tsjech de klimmerskern kan versterken. “Karel is een nog jonge wielrenner met ruimte voor verbetering, maar hij heeft ook ervaring in belangrijke wedstrijden.  Gezien de uitgebreide kalender die we moeten afleggen, was het noodzakelijk om wat meer wielrenners in de ploeg op te nemen. We hebben de best mogelijke opties geanalyseerd en Karel voldeed aan de eisen die wij zochten.”

Vacek is zelf ook in zijn nopjes met zijn nieuwe contract. “Mijn grootste doel is om nuttig te zijn voor het team, goede races te rijden en te proberen de Vuelta te rijden als Burgos-BH wordt uitgenodigd. Één van de etappes begint in Motril en eindigt in Granada. Het zijn de wegen waar ik bijna elke dag op train. Ik denk dat Burgos BH het perfecte team voor mij is, omdat ze hele zware races rijden die zich perfect aanpassen aan mijn kwaliteiten. Ik kijk er naar uit om aan het seizoen te beginnen en te laten zien waartoe ik in staat ben.”

Geplaatst als onderdeel van: Wielertransfers 2024: Thibaud Gruel per direct naar hoofdmacht Groupama-FDJ

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.