Luis Ángel Maté (39) bezig aan laatste seizoen
maandag 5 februari 2024 om 19:05

Luis Ángel Maté (39) bezig aan laatste seizoen

Luis Ángel Maté zal eind dit jaar een punt zetten achter zijn wielercarrière. Dat heeft de inmiddels 39-jarige Spanjaard laten weten in een interview met sportkrant Marca.

“Er zijn nu vele jaren verstreken en het is niet meer zoals vroeger. Je ziet hoe je vrienden vertrekken uit het peloton. Dat was dit jaar nog het geval met José Joaquin Rojas en Luis León Sánchez, vorig jaar met Alejandro Valverde… Alles is eindig, dat is nu eenmaal het leven. Ik kijk ernaar uit om verschillende wielergerelateerde projecten te starten. Ik heb veel ideeën.”

Maté begon zijn profcarrière al in 2008 in dienst van Andalucia-Caja Sur. Hij reed daarna twee seizoenen voor Androni Giocattoli en vervolgens liefst tien jaar voor Cofidis. Sinds 2021 komt hij uit voor Euskaltel-Euskadi. Op de erelijst van de rasaanvaller prijken drie profoverwinningen, met etappezeges in de Tour de San Luis, Route du Sud en de Volta a Portugal.

Rasaanvaller pur sang 
We kennen Maté echter vooral vanwege zijn nimmer aflatende aanvalslust in de Vuelta a España. Hij stond al elf keer aan het vertrek van zijn thuisronde en was vaak een vaste klant in de vroege vlucht. De Spanjaard reed ook zes keer de Tour de France. Opvallend: hij wist al zijn grote rondes tot een goed einde te brengen.

Geplaatst als onderdeel van: Broertje van tijdritfenomeen Joshua Tarling tekent bij opleidingsploeg Israel-Premier Tech

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.