woensdag 10 juli 2024 om 12:09

Remco Evenepoel: “Opletten voor aanvallen, maar zelf niet veel energie verspelen”

Video Remco Evenepoel trok in de gravelrit naar Troyes meerdere keren in de aanval, maar de Belg is vandaag in het Centraal Massief niet van plan om de koers open te breken. Dat liet hij voor de start van de elfde rit naar Le Lioran weten aan de verzamelde media, waaronder WielerFlits.

Hoe kijkt de nummer twee in het klassement naar de rit van vandaag? “Het is altijd gevaarlijk, maar het is niet de gevaarlijkste etappe. We moeten opletten dat we geen tijd verliezen. We moeten aandachtig zijn en de benen hebben. Het is nog heel vroeg in de koers. De Pyreneeën komen er overmorgen aan. Het is een beetje een tussenetappe. We moeten wakker zijn voor aanvallen, maar we zullen zelf niet veel ondernemen.”

De kopman van Soudal Quick-Step voelt zich nog altijd goed, ook na tien dagen koers. “Alles gaat goed. We gaan goed om met de stress, de zenuwen en de aandacht. We moeten op deze manier verder doen en gefocust blijven tot het einde”, gaf hij ook nog mee aan Het Nieuwsblad.

Evenepoel keek gisteren – na afloop van de tiende etappe – ook al vooruit naar de verraderlijke etappe door het Centraal Massief. “Ik denk dat we een zeer leuke strijd gaan krijgen voor de vlucht van de dag, want het parcours gaat constant op en af. Onze verwachting is dat het een koers op twee fronten zal worden: een voor de ontsnapping en eentje voor het klassement.”

Geplaatst als onderdeel van: Tour 2024: Dit zeiden Yates, De Plus, Girmay en de Nederlandse hoofdrolspelers na rit zeventien

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.