Thibaud Gruel (19) maakt per direct overstap naar hoofdmacht Groupama-FDJ
woensdag 6 maart 2024 om 13:19

Thibaud Gruel (19) maakt per direct overstap naar hoofdmacht Groupama-FDJ

Thibaud Gruel mag zich al eerder opmaken voor zijn profavontuur. De 19-jarige Fransman stapt namelijk per direct over van de opleidingsploeg naar de hoofdmacht van Groupama-FDJ.

Gruel zou eigenlijk pas in 2025 prof worden bij de Franse formatie, maar teammanager Marc Madiot vindt de jonge renner nu al rijp genoeg voor het allerhoogste niveau. Gruel ligt tot eind 2026 onder contract bij Groupama-FDJ.

Gruel staat te boek als een beloftevolle puncheur. In 2023 won hij een etappe in het Circuit des Ardennes (2.2). In een heuvelrit was hij toen sneller dan Rémi Capron en het Portugese toptalent António Morgado, tegenwoordig koersend voor UAE Emirates. Hij eindigde in de Franse rittenkoers als derde in het eindklassement. Die plaats behaalde Gruel ook in de Trofej Poreč-Poreč Trophy (1.2).

De Fransman reed al enkele koersen voor de hoofdmacht van Groupama-FDJ. Vorig jaar sprintte hij in de Arctic Race of Norway (2.Pro) – op een venijnige helling – al eens naar een vierde plek. Dit jaar betwistte hij reeds de GP La Marseillaise, Ster van Bessèges, Faun-Ardèche Classic, Drôme Classic en de Trofeo Laigueglia.

Geplaatst als onderdeel van: Abram Stockman verlengt contract bij TDT-Unibet met meerdere seizoenen

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.