Vijf rittenkapers die je moet hebben in je WielerFlits Ploegleider Tour-selectie
maandag 24 juni 2024 om 14:22

Vijf rittenkapers die je moet hebben in je WielerFlits Ploegleider Tour-selectie

Tijdens WielerFlits Ploegleider zijn er elke dag punten te behalen. Naast de sprintkansen en de etappes die uitgetekend zijn voor de klassementsmannen, zijn er genoeg dagen over waarop aanvallers kans maken op de ritzege. In dit overzicht staan vijf rittenkapers die je wel eens heel veel punten kunnen gaan opleveren de Tour de France 2024!

flag-be Maxim Van Gils (Lotto-Dstny) – 5 europunten
Maxim Van Gils is iemand die op veel terreinen uit de voeten kan. Derde tijdens Strade-Bianche, vierde in Luik-Bastenaken-Luik, derde in de Waalse Pijl. Het is slechts een greep uit de ereplaatsen die de jonge Belg het afgelopen voorjaar bij elkaar reed. De puncheur wist bovendien al drie keer te zegevieren dit jaar en heeft de komende Tour een vrije rol bij het Belgische ProTeam Lotto Dstny. Hij kan dus naar hartenlust doen waar hij goed in is: aanvallen.

foto: Cor Vos

Zo won Van Gils dit jaar onder anderen Eschborn-Frankfurt en GP Anton Aargau in een sprint van een uitgedunde groep en zette hij de Ruta del Sol naar zijn hand door in de korte klimtijdrit specialisten als Juan Ayuso en Antonio Tiberi te verslaan. De 24-jarige aanvaller van Lotto-Dstny is dus zeker iemand om rekening mee te houden tijdens de lastigere overgangsetappes. Wel moest hij het weekend voor de Tour ziek passen voor het Belgisch kampioenschap.

flag-it Alberto Bettiol (EF Education-EasyPost) – 3 europunten
Een heuvelachtig Grand Départ in zijn Toscane. Het openingsweekend lijkt op het lijf geschreven voor de kersvers Italiaans kampioen Alberto Bettiol. De aanvaller van EF Education-EasyPost liet dit jaar al vaak zien over goede benen te beschikken met overwinningen in Boucles de la Mayenne en in Milaan-Turijn. Hij zal zijn Italiaanse tricolore graag willen tonen in zijn thuisregio. Al zou hij het groen-wit-rood waarschijnlijk graag inruilen voor een gele trui…

Bettiol is dus al het gehele seizoen in een prima vorm. Hij viel wel letterlijk uit in de Ronde van Zwitserland, maar op het Italiaanse kampioenschap bleek dus dat hij dat niet tegenhoudt. Daar was hij namelijk de beste in koers. In zijn nieuwe kampioenstrui – dat bij zijn ploeg ongetwijfeld een fraai ontwerp krijgt – zal hij zich ook in Frankrijk tonen. EF Education-EasyPost staat namelijk bekend om hun aanvallende karakter in grote rondes. Dan komt hij tot zijn recht.

foto: Cor Vos

flag-ca Derek Gee (Israel-Premier Tech) – 4 europunten
Tijdens dé voorbereidingskoers op La Grande Boucle stond hij samen met grote namen als Primož Roglič en Matteo Jorgenson op het eindpodium. Hoewel het grote publiek de aanvalskwaliteiten van Derek Gee tijdens de Giro d’Italia van 2023 al leerde kennen, ontdekte hij zichzelf tijdens het Critérium du Dauphiné ook als klassementsrenner. Toch zal de 26-jarige Canadees van Israel-Premier Tech naar verwachting ‘gewoon’ weer ritzeges na gaan jagen in de Tour.

Gee won een rit in het Critérium du Dauphiné – foto: Cor Vos

flag-no Jonas Abrahamsen (Uno-X Mobility) – 3 europunten
Hij is een van de Noorse kopstukken van Uno-X Mobility, de ploeg die de laatste weken de overwinningen aan elkaar rijgt. De aanvalslustige Jonas Abrahamsen zette de Brussels Cycling Classic naar zijn hand. Zijn verklaring? De eerste hoogtestage uit het bestaan van de Scandinavische formatie. Het ProTeam reist af naar het Grand Départ in Florence met één doel: ritzeges boeken. Abrahamsen is wat ons betreft een renner die daar wel eens in kan gaan slagen.

Het team heeft met mannen als Magnus Cort en de sterke sprinter Alexander Kristoff nog meer ijzers in het vuur. Dat zij de geijkte namen binnen het Noorse team, maar daar betaal je in WielerFlits Ploegleider ook meer europunten voor. Dat Abrahamsen een neusje heeft voor de juiste ontsnapping, bewees hij vorig jaar al in de Tour de France. In de etappe naar Bourg-en-Bresse sprintte hij tegen ritwinnaar Kasper Asgreen en Pascal Eenkhoorn voor de etappezege.

Jonas Abrahamsen begon plots te winnen – foto: Cor Vos

flag-fr Romain Grégoire (Groupama-FDJ) – 5 europunten
Pas op de vierde dag betreedt het Tour-peloton Frankrijk, maar dat betekent niet dat er in het Italiaanse openingsweekend geen plaats is voor Frans ritsucces. Met Romain Grégoire aan de start, maakt Groupama-FDJ ook zonder de gepensioneerde Thibaut Pinot een reële kans op een etappezege. De kwaliteiten van de jonge puncheur staan buiten kijf, maar de hectiek van een eerste Tour de France zijn vaak overweldigend voor jonge renners.

De pas 21-jarige klimmer won dit jaar in de Ronde van het Baskenland wel al een typische overgangsrit, maar meldde zich in veel andere koersen ook nadrukkelijk tussen grote namen als Juan Ayuso en Mattias Skjelmose. In de derde etappe in het Critérium de Dauphiné werd het Franse talent nipt tweede achter Gee, met de huidige vorm lijkt het dus ook wel goed te zitten. Ook op het Franse kampioenschap toonde het Franse toptalent zich uiterst bedrijvig.

foto: Cor Vos

Geplaatst als onderdeel van: Danny van Poppel licht tipje van de sluier voor spelers WielerFlits Ploegleider

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.