Voormalig wereldkampioen bij junioren vult vrije plek bij Sabgal-Anicolor na vertrek Antwan Tolhoek
zaterdag 16 maart 2024 om 08:14

Voormalig wereldkampioen bij junioren vult vrije plek bij Sabgal-Anicolor na vertrek Antwan Tolhoek

De 24-jarige Deen Julius Johansen maakt per direct de overstap van Intermarché-Wanty naar het Portugese Sabgal-Anicolor. De Deen, die aan het begin van zijn carrière te boeken stond als een groot talent, kwam niet goed uit de verf op het WorldTour-niveau. Bij een continentale ploeg probeert hij zijn wielerloopbaan nu nieuw leven in te blazen. Daar was een plek vrijgekomen na het vertrek van Antwan Tolhoek.

Antwan Tolhoek werd eerder dit jaar ontslagen door Sabgal-Anicolor. De Zeeuw stond pas sinds 1 januari onder contract bij het continentale team, maar op 7 februari kwam het nieuws naar buiten dat er bij een dopingtest sporen van anabole androgene steroïden waren gevonden. Het betekende het einde van zijn tijd bij de Portugese ploeg.

Sabgal-Anicolor is op zoek gegaan naar een vervanger en is uitgekomen bij Julius Johansen. De Deen werd in 2016 wereldkampioen bij de junioren, wist in 2018 de Olympia’s Tour te winnen en werd dat jaar ook vijfde in het algemeen klassement van de Ronde van Denemarken. Sinds 2022 reed Johansen op WorldTour-niveau in dienst van Intermarché-Wanty. Sindsdien bleef hij vooral onder de radar.

In 2024 mocht de Deen zoeken naar een nieuwe werkgever. Hij is dan ook erg blij dat hij de kans heeft gekregen. “Deel uitmaken van Sabgal-Anicolor betekent voor mij een uitgelezen kans. Ik ben van plan een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling ervan. De kalender voor dit seizoen is veelbelovend en toekomstige ploegmaat Mathias Bregnhøj heeft me veel goede dingen over het team verteld, waardoor ik nog meer zin heb om samen te werken met mijn teamgenoten.”

Geplaatst als onderdeel van: Abram Stockman verlengt contract bij TDT-Unibet met meerdere seizoenen

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.