Wat een carrière: Zdenek Stybar showt indrukwekkende prijzenkast
donderdag 1 februari 2024 om 10:38

Wat een carrière: Zdenek Stybar showt indrukwekkende prijzenkast

De wielercarrière Zdeněk Štybar zit er bijna op. De 38-jarige Tsjech zet komende zondag, na het WK veldrijden in zijn Tábor, een punt achter zijn loopbaan. De laatste wielerjaren van Štybar verliepen niet naar wens, maar de coureur kan wel terugblikken op een zeer fraaie carrière.

Dat blijkt nog maar eens, als Štybar voor We Love Cycling-magazine zijn prijzenkast overloopt. Tientallen wielertruien, honderden trofeeën (waaronder zijn eerste WK-trofee) en zelfs zijn eerste koersfietsje: zijn ouders blijken door de jaren heen alles te hebben bewaard.

Štybar begon al op jonge leeftijd met BMX’en en vervolgens werd hij groot in de cross. De Tsjech werd maar liefst drie keer wereldkampioen veldrijden bij de profs. Na zijn derde wereldtitel ging de focus volledig naar het wegwielrennen, en met succes. Štybar groeide ook uit tot een zeer succesvol wegwielrenner, met zeges in Strade Bianche (2015), de E3 BinckBank Classic (2019) en Omloop Het Nieuwsblad (2019) als sportieve uitschieters in het klassieke werk.

Ook stond de Tsjech twee keer op het podium (2e in 2015 en 2017) van zijn geliefkoosde klassieker Parijs-Roubaix. Verder won hij onder meer een rit in de Tour de France, Vuelta a España en het eindklassement van de Eneco Tour.

Geplaatst als onderdeel van: Schattig! dsm-firmenich PostNL verrast jarige Chris Hamilton in Giro met bezoek van verloofde

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.