Volg hier Binche-Chimay-Binche 2019

dinsdag 8 oktober 2019 om 11:55
Volg hier Binche-Chimay-Binche 2019

Binche-Chimay-Binche is de traditionele afsluiter van het Waalse wielerseizoen. Slecht weer, moegestreden renners, kasseien en een lastige aankomst zijn de kerningrediënten om deze eendagswedstrijd interessant te maken. Wie kroont zich tot opvolger van Danny van Poppel? Volg en bespreek de najaarskoers op WielerFlits!

Anders dan Parijs-Roubaix, Kuurne-Brussel-Kuurne of Gent-Wevelgem, komt de naam van deze wedstrijd wel degelijk volledig overeen met de route. Na iets meer dan 115 kilometer heen en weer rijden tussen beide plaatsen draaien de renners de lokale ronde op. Het betreft hier een omloop van 16,2 kilometer, dat in totaal vijf keer moet worden afgelegd. Naar goede Waalse gewoonte gaat het constant op en af, en heeft ook de wind op de open, brede wegen vaak vrij spel.

De enige gecatalogiseerde hindernis zijn de oplopende kasseien van Pépinière, op een kleine negenhonderd meter van de finish. Het is hier dat Danny van Poppel vorig jaar de beslissing afdwong. Op een goede vijfhonderd meter van het einde draaien de renners rechtsop, daar vlakt het iets af en is het zaak om in de smalle en bochtige straten van Binche nog even stand te houden. De finish is gelegen na een flauwe linkse bocht.

Op de Grote Markt van Binche klinkt om 12.10 uur het startschot. Tussen 16.45 en 17.12 uur wordt de finish verwacht. Binche-Chimay-Binche wordt dit jaar live uitgezonden via Eurosport en Sporza.

Links
Voorbeschouwing: Binche-Chimay-Binche 2019 (WielerFlits.be)

Website organisatie
Deelnemerslijst
Parcours

Liveticker (Twitter)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.