Volg hier de achtste etappe van de Tour de l’Avenir 2019

vrijdag 23 augustus 2019 om 13:15
Volg hier de achtste etappe van de Tour de l’Avenir 2019

Mauri Vansevenant zegevierde dit jaar al in de Giro Valle d’Aosta en lijkt op weg om ook de Tour de l’Avenir te winnen. Maar de Belg zal nog wel enkele zware Alpenetappes moeten overleven. Het grote examen begint vandaag met een ultrakorte bergetappe naar de top van de Col de la Loze. Bespreek hier op WielerFlits het koersverloop!

Daar zijn ze dan, de echte Alpencols! Al hoeven de renners er vandaag maar eentje te beklimmen. Vorig jaar kwam de organisatie al met een bergetappe van slechts 35,3 kilometer op de proppen, dit jaar gaan ze nog een stapje verder met een rit van slechts 23,4 kilometer.

Dit houdt in dat de renners beginnen aan de voet van de Col de la Loze, ook wel bekend als de Méribel, met de top op 2216 meter. Alleen in de Ronde van Japan (start aan de voet van Mount Fuji) zien we een gelijkaardig ‘experiment’. Wat we kunnen vertellen over de Col de la Loze? Het is een onregelmatige maar ook zeer lastige klim.

De eerste acht kilometer (7%) zijn meteen uitdagend, gevolgd door enkele ‘makkelijke’ kilometers. Het zwaartepunt volgt na twintig kilometer, met duizend meter aan 11,3%. Wellicht valt hier de beslissing in deze ultrakorte etappe. De renners vertrekken om 13.30 uur en zullen finishen rond 14.26 uur.

Door een technische storing is er vandaag geen livestream beschikbaar, maar de organisatie zal de afsluitende weekendetappes wel live uitzenden.

Links
Voorbeschouwing: Tour de l’Avenir 2019

Website organisatie
Deelnemers (ProCyclingStats)
Parcours

Liveticker (organisatie)

Dit artikel delen:

1 Reactie

Phille 23 augustus 2019 om 14:37

Ook op Eurosport?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.