Volg hier de afsluitende bergetappe van de Ronde van Oostenrijk 2019

vrijdag 12 juli 2019 om 10:50
Volg hier de afsluitende bergetappe van de Ronde van Oostenrijk 2019

Het belooft een razendspannend einde te worden van de Ronde van Oostenrijk, aangezien het verschil tussen leider Ben Hermans en voornaamste uitdager Ben O’Connor slechts acht seconden. En laat de slotetappe nu finishen op de flanken van de gevreesde Kitzbüheler Horn. Bespreek hier op WielerFlits het koersverloop!


De slotetappe begint in het skidorpje waar de renners gisteren nog finishten: Kitzbühel. De aankomst is dus gelegen op de nabijgelegen Kitzbüheler Horn. De organisatie kiest dus eerst voor een flinke omweg, onder meer over het klimmetjes naar Schwendt (3 km aan 3,7%), die de renners tweemaal voor de kiezen krijgen.

Maar dit is niks vergelijken met de slotklim. De Kitzbüheler Horn is traditioneel de scherprechter in de Ronde van Oostenrijk. Dat is niet zo vreemd, aangezien het een van de zwaarste beklimmingen van Europa is. De renners klimmen in totaal 7,3 kilometer, aan een gemiddeld stijgingspercentage van liefst 12,3%!

Het wegdek piekt geregeld naar twintig procent, met een uitschieter tot 23%. Wie hier een goede dag heeft, kan de ronde nog op zijn kop zetten. Het belooft een spannende strijd te worden, aangezien de eerste vijf nog altijd binnen de minuut staan.

De renners beginnen eraan om 11.04 uur, om te finishen tussen 13.40 en 13.57 uur. Er is via Alpentour.tv (YouTube) een livestream beschikbaar.

Links
Website organisatie
Deelnemerslijst (ProCyclingStats)
Parcours

Livestream (YouTube, AlpenTour TV)

Liveticker (website organisatie)
Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker (Radsport-News)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.