Volg hier de Brabantse Pijl voor mannen 2021

woensdag 14 april 2021 om 12:15
Volg hier de Brabantse Pijl voor mannen 2021

De Brabantse Pijl vormt traditioneel de schakel tussen de Vlaamse klassiekers en de Ardennenklassiekers. De editie van dit jaar is zo mogelijk nog net iets specialer dan andere jaren. Niet alleen breien Wout van Aert en Jasper Stuyven dankzij de uitstelling van Parijs-Roubaix onverwachts een vervolg aan hun klassieke voorjaar, ook betreft het de generale repetitie voor het WK in Leuven van komend najaar. Volg en bespreek het koersverloop op WielerFlits!

Na de start in Leuven gaat de koerskaravaan in een bijna rechte lijn naar Overijse. De renners hoeven daar echter nog geen omlopen af te werken, aangezien ze met een boog om het plaatsje heen trekken. Eerst wordt er namelijk een kort bezoekje gebracht aan het oude finaleparcours van de Brabantse Pijl. Hierna zet het peloton over dezelfde wegen weer koers naar Overijse.

Met een goede tachtig kilometer te gaan betreedt men de plaatselijke omloop. Daar krijgen we nog drie en een halve lokale ronden van 21,9 kilometer, die telkens worden gekruid met de Hagaard (300 meter aan 10%), de met kasseien betegelde Hertstraat (730 meter aan 3,6%), de Holstheide (970 meter aan 5,2%), de kasseien van de Moskesstraat (550 meter aan 8,9%) en de klim richting aankomst op de Brusselsesteenweg (1,5 kilometer aan 3,6%). Geen Schavei in volle finale, wel gegarandeerd spektakel!

Het startschot in Leuven klinkt omstreeks 12.30 uur. De finish wordt tussen 17.18 uur en 17.47 uur verwacht. Sporza op één begint de televisie-uitzending vanaf 15.15 uur, en brengt dus iets meer dan de laatste twee uur van de koers op het scherm. Eurosport 1 is een kwartiertje later, vanaf 15.30 uur, present.

Links
Voorbeschouwing: Brabantse Pijl 2021

Website organisatie
Deelnemerslijst
Parcours

Dit zijn de Nederlanders in de Brabantse Pijl
Dit zijn de Belgen in de Brabantse Pijl

Liveticker (organisatie)
Liveticker (Twitter)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.