Volg hier het Britse kampioenschap voor elite mannen op de weg 2021

zondag 17 oktober 2021 om 13:45
Volg hier het Britse kampioenschap voor elite mannen op de weg 2021

Het wielerseizoen dendert in volle vaart op het einde af, maar in Groot-Brittannië is dat nog wel met een klapper. In Lincoln staan daar vandaag namelijk de nationale kampioenschappen op de weg op het programma. Het belooft een slijtageslag te zijn, want op zondagmorgen is Lincoln gehuld in de typische Britse regen. Wie volgen Ben Swift en Alice Barnes op?

Zij hadden de titel ruim twee jaar in hun handen, nadat de Britse kampioenschappen in 2020 niet plaatsvinden en dit jaar werden uitgesteld. Ze vinden vandaag plaats op de wegen van de vermaarde Britse nationale klassieker Lincoln International Grand Prix. Er wacht de renners en rensters een omloop met niet al te veel obstakels, maar de aankomst is bijzonder lastig. De laatste 500 meter naar het centrum van Lincoln betreft een steile muur van 9,4% gemiddeld.

Na respectievelijk acht (vrouwen) en dertien rondes (mannen) zal dit gegeven doorwegen. Bij de mannen staat topfavoriet Ethan Hayter op eenzame hoogte. De renner van INEOS Grenadiers werd eerder deze week Brits kampioen tijdrijden en hij veroverde ook de criteriumtitel. Ook onder meer Hayters ploeggenoot en titelverdediger Swift, Stephen Williams (Bahrain Victorious), Matthew Walls (BORA-hansgrohe) én Mark Cavendish (Deceuninck-Quick-Step) staan aan het vertrek.

Met Sean Flynn (SEG Racing Academy) staat er bij de mannen ook een renner aan de start met een Nederlands haakje. Dat geldt ook bij de vrouwen, waarbij Anna Henderson (Jumbo-Visma) misschien wel de te kloppen vrouw is. Eerder deze week won de sprintster ook de tijdrittitel. Amelia Sharpe, Emily Wadsworth (beiden NXTG Racing), Anna Shackley (SD Worx) en Pfeiffer Georgi (Team DSM) doen ook mee, net als onder meer Alice en Hannah Barnes (Canyon SRAM). Lizzie Deignan ontbreekt.

Bij de vrouwen ging in de voormiddag Pfeiffer Georgi er met de titel vandoor. Ze versloeg Josie Nelson en Joscelin Lowden.

* De vrouwen rijden acht rondes (104 kilometer)

De vrouwenwedstrijd is om 10.00 uur Nederlandse tijd op gang geschoten. De verwachte finishtijd ligt rond de klok van 13.00 uur. De mannen vertrekken op hun beurt na binnenkomst van de dames, dat zal om 14.00 uur zijn. Bij hen is de nieuwe kampioen rond 17.45 uur Nederlandse tijd bekend. Beide wedstrijden zijn te zien op de Eurosport Player en GCN+.

Links
Website organisatie
Deelnemers en parcours mannen
Deelnemers en parcours vrouwen

Liveticker (Twitter)
Liveticker (British Cycling)

Livestream

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.