Volg hier de Clásica de Almería 2020

zondag 16 februari 2020 om 13:00
Volg hier de Clásica de Almería 2020

Daags na de Vuelta a Murcia gaat een groot deel van het peloton verder in de Clásica de Almería. De stad Almería is niet langer de startplaats van deze (waarschijnlijk) sprintklassieker. Dit keer zijn start en finish in vakantieoord Roquetas de Mar. Volgt Pascal Ackermann zichzelf op? Volg hier het wedstrijdverloop op WielerFlits.

Na een neutralisatie van vijf kilometer worden de renners in gang geschoten voor een koers over 192,5 kilometer. De eerste klim van de dag is de Alto Aljibe de la Cruz van tweede categorie. Daarna volgen met de Alto de La Alquería (na 79,5 km) en de Alto de Fuente Marbella (na 87,3 km) van derde categorie de beklimmingen elkaar in rap tempo op.

Na 134,7 kilometer krijgt het peloton met de Cuesta de Almerimar van vierde categorie de laatste klim voor de wielen geschoven. De laatste zestig kilometer zijn vlak, met nog enkele lokale rondes rondom Roquetas de Mar.

Om 13.15 uur begint de wedstrijd, waarna tussen 17.45 en 18.10 uur de finish verwacht wordt. De Clásica de Almería is vanaf 17.00 uur rechtstreeks te zien op Eurosport 2 en via de Eurosport Player.

Links
Voorbeschouwing: Clásica de Almería 2020 (WielerFlits)

Website organisatie
Deelnemerslijst (ProCyclingStats)
Parcours

Liveticker (Twitter organisatie)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.