Volg hier de derde etappe in de Ronde van Valencia 2019

vrijdag 8 februari 2019 om 10:53
Volg hier de derde etappe in de Ronde van Valencia 2019

Leider Edvald Boasson Hagen moet zich vandaag in de Ronde van Valencia extra inspannen om zijn leidende positie te behouden. Het kan bijna niet anders of er staat vanmiddag een andere renner in de leiderstrui te pronken op het podium, met de zware beklimmingen onderweg naar Chera. Wie wurmt zich het snelst naar boven? Volg het op WielerFlits.

De Ronde van Valencia kiest voor het credo ‘zwaar, zwaarder, zwaarst’, want er moet serieus worden geklommen. De slotfase wordt gekruid door de Salto de la Mora (5,4 km aan 4,5%). Deze klim ronden de renners een eerste keer na ruim zestig kilometer.

Hierna gaat het over glooiende wegen – onderbroken door de Mata Parda (6 km aan 5,4%) – opnieuw richting aankomstplaats Chera. In de laatste vijftien kilometer is het vervolgens alle hens aan dek, met eerst de Sot de Chera (4,1 km aan 5,8%) en daarna nog eenmaal de Salto de la Mora. Na de top is het nog goed twee kilometer tot de streep. Maar, heren renners opgelet! De laatste honderden meters lopen namelijk weer flink omhoog.

Eurosport zendt de koers live uit. Op Eurosport 1 en de Eurosport Player zijn vanaf 14.30 uur beelden te zien, begeleid met commentaar van Jan Hermsen en Karsten Kroon. De finish van de eerste renner vindt rond 16.00 uur plaats.

Links
Voorbeschouwing: Ronde van Valencia 2019

Website organisatie
Parcours
Deelnemerslijst

Liveticker (Organisatie)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.