Volg hier de derde etappe van de Baloise Belgium Tour 2021

vrijdag 11 juni 2021 om 12:15
Volg hier de derde etappe van de Baloise Belgium Tour 2021

Met Remco Evenepoel in de blauwe leiderstrui krijgen de renners in de Baloise Belgium Tour vandaag een relatief vlakke etappe voorgeschoteld. Rit drie tussen Gingelom en Scherpenheuvel-Zichem lijkt te eindigen in een (massa)sprint, of zien we straks een sterke solist zegevieren? Bespreek hier op WielerFlits het verloop van de etappe!

De derde rit speelt zich af op de grens van Vlaams-Brabant en Limburg. Het wordt een etappe voorbestemd om in een massasprint te eindigen. In de plaatselijke rondes (drie stuks van elk 16 kilometer) moeten de renners telkens wel de Côte Dongelstraat over, maar dat is amper een bultje van 700 meter lang met een stijging van 5,2 procent.

Het laatste hellinkje ligt op drie kilometer van de aankomst en zal ongetwijfeld aanvallers inspireren, maar op de lange Diestsestraat uit het zicht van het peloton blijven, lijkt een onmogelijke opdracht. Om 12.30 uur klinkt het startschot in startplaats Gingelom, terwijl de finish wordt verwacht tussen 16.25 en 16.47 uur.

De Baloise Belgium Tour is elke dag live te volgen op SporzaRTBF (Tipik) en Eurosport. De uitzending begint vandaag om 14.45 uur.

Links
Voorbeschouwing: Baloise Belgium Tour 2021

Website organisatie
Deelnemerslijst (ProCyclingStats)

Liveticker (Organisatie)
Liveticker (Sporza)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.