Volg hier de derde etappe van de BinckBank Tour 2019

woensdag 14 augustus 2019 om 12:15
Volg hier de derde etappe van de BinckBank Tour 2019

Sam Bennett heerst momenteel in de BinckBank Tour. De Ierse kampioen won de eerste twee etappes naar respectievelijk Hulst en Ardooie, waardoor hij de trotse drager is van de groene leiderstrui. Sprint de renner van BORA-hansgrohe vandaag naar een onvervalste hattrick? Bespreek hier op WielerFlits het koersverloop.


De vlakke rit door West-Vlaanderen wordt opgevolgd door een nieuwe vlakke rit, die dit keer door Oost-Vlaanderen voert. Sportief gezien is de route door onder meer het Meetjesland niet uitdagend, maar onderweg doet het peloton een hele bijzondere plaats aan: Knesselare.

Dit was namelijk de woonplaats van de betreurde Bjorg Lambrecht, de jonge Belg die vorige week verongelukte in de Ronde van Polen. Familie, vrienden en dorpsgenoten brachten gisteren nog een laatste saluut aan Lambrecht tijdens de uitvaart, maar vandaag kunnen ze de betreurde coureur nog eens sportief herdenken.

Voor de passage door Knesselare herdenkt het peloton ook nog oer-Flandrien Briek Schotte, ter ere van zijn honderdste verjaardag. Het peloton koerst driemaal over de kasseistrook bij zijn standbeeld in Kanegem. De finish van de etappe ligt dus in Aalter, waar we een nieuwe massasprint mogen verwachten.

De renners beginnen aan de etappe om 12.30 uur, terwijl de finish wordt verwacht rond 16.23 uur. Wie de BinckBank Tour live op televisie wil zien, moet inschakelen op Eurosport (15.00 uur), Sporza (14.30 uur) of de NOS (15.00 uur).

Links
Voorbeschouwing: BinckBank Tour 2019

Website organisatie
Deelnemers (ProCyclingStats)
Parcours

Liveticker (Organisatie)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.