Volg hier de derde etappe van de Ronde van het Baskenland 2021

woensdag 7 april 2021 om 13:00
Volg hier de derde etappe van de Ronde van het Baskenland 2021

In de derde etappe zullen er nog meer verschillen ontstaan in het klassement. De finish van deze etappe ligt namelijk na een klim van eerste categorie. De slotklim naar Ermualde is bijzonder uitdagend met percentages tegen de 20%. Is Primož Roglič in staat om zijn leiderstrui te behouden? Volg de etappe hier op WielerFlits!

De beginfase loopt al aardig op en af, met de Altube (2,5 km aan 7,3%) na vijftien kilometer. Halverwege volgt nog La Tejera (3,5 km aan 4%) al zal die vooral voor de vluchters interessant zijn. De laatste 25 kilometer zijn dan weer belangrijk voor de klassementsrenners. Na een tussensprint in Laudio volgt een ongecategoriseerde heuvel.

Na deze niet gecategoriseerde helling is het tijd voor de Malkuartu-beklimming van tweede categorie. Deze klim is 2,5 kilometer lang aan 6,7% met in het begin stroken tot 14%. Na de top is het nog een kleine tien kilometer. De slotklim is 3,1 kilometer lang met een gemiddeld stijgingspercentage van liefst 11,1%.

In de voorlaatste kilometer tikt het wegdek 20% aan, waarna het in de laatste kilometer wat afzwakt. De streep ligt zelfs in licht dalende lijn. De renners vertrekken om 13.15 uur vanuit startplaats Amurrio, de finish is tussen 17.15 en 17.45 uur. De etappe is vanaf 15.30 uur rechtstreeks te zien op Eurosport 1, de Eurosport Player en GCN+.

Links
Voorbeschouwing: Ronde van het Baskenland 2021

Website organisatie
Deelnemers
Parcours

Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker (Twitter #Itzulia)
Liveticker (Sporza)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.