Volg hier de derde etappe van de Ronde van Luxemburg 2021

donderdag 16 september 2021 om 11:15
Volg hier de derde etappe van de Ronde van Luxemburg 2021

Na de dubbelslag van Marc Hirschi gaat de Ronde van Luxemburg verder met een etappe voor de rappe mannen. Een sinecure is dat niet, want er liggen onderweg nog de nodige heuveltjes, zoals bijna altijd in het Groothertogdom. Aan de sprintersploegen om er een sprint van te maken in Mamer. Gaat dat lukken? Volg het hier op WielerFlits.

Etappe drie begint aan de Franse grens in Mondorf-les-Bains. In de eerste koershelft komen de renners de Côte de Kazebierg (3,4 km aan 3,5%) en de Côte de Beaufort (3,7 km aan 4,4%) tegen. Als het Luxemburgse binnenland weer opgezocht wordt, gaat het in zuidwestelijke richting Mamer.

Via de Montée de Brouderbur (2,4 km aan 6,4%) en de Montée de Mariendallerhaff (1,6 km aan 6,8%) wordt de finishplaats bereikt. Een sprint is waarschijnlijk, want er worden in Mamer nog wat lokale rondes verreden. Twee keer ligt er een heuveltje in van 1,8 kilometer aan 3,1%, maar die lijkt niet zwaar genoeg om de sprinters overboord te gooien. De finishstraat loopt wel lichtjes omhoog.

Om 11.30 uur beginnen de renners in de Ronde van Luxemburg aan deze derde rit. Tussen 15.50 en 16.30 uur wordt de binnenkomst van de winnaar verwacht. De tv-uitzending van Eurosport 1 begint om 14.30 uur. Vanaf dat moment is ook via de online kanalen van Eurosport de koers te volgen.

Links
Voorbeschouwing: Ronde van Luxemburg 2021 (WielerFlits)

Website organisatie
Deelnemerslijst (ProCyclingStats)

Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker (#SkodaTour)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.