Volg hier de derde etappe van de Ronde van Turkije 2021

dinsdag 13 april 2021 om 08:10
Volg hier de derde etappe van de Ronde van Turkije 2021

Na de eerste zege van Mark Cavendish in 1159 dagen, staat vandaag de langste etappe van de Ronde van Turkije op het programma. Na twee etappes in het binnenland trekt het peloton nu ‘eindelijk’ naar de alom bekende Turkse kust. Krijgen we opnieuw een sprint tussen de rappe mannen? Bespreek hier op WielerFlits het verloop van de etappe!

De langste rit staat op dag drie op het programma. Na twee etappes in het binnenland trekt het peloton nu ‘eindelijk’ naar de alom bekende Turkse kust. Dat is ook te zien aan het hoogteprofiel van de 212,6 kilometer lange rit van Beyşehir, dat ruim 1.000 meter boven zeeniveau ligt aan het Meer van Beyşehir, naar Alanya.

In de eerste helft van de etappe liggen nog twee klimmen van respectievelijk derde (1.524 meter boven zeeniveau) en tweede categorie (952 meter). Wat daarna volgt zijn voornamelijk wegen in dalende lijn. Ruim vijftig kilometer voor de finish komen de renners op de kustlijn, om precies te zijn op de D400 tussen Manavgat en Alanya.

Die weg verlaat het peloton pas drie kilometer voor de streep, als het eenmaal in de straten van Alanya is. Het is een behoorlijke rechttoe rechtaan aankomst op de boulevard van de beroemde badplaats. Vlak voor de finish buigt die lichtjes af naar links, dus positionering zal belangrijk zijn voor de sprinters.

De renners moeten al vroeg uit de veren, aangezien het startsein wordt gegeven om 8.25 uur Midden-Europese tijd. De finish wordt verwacht tussen 13.25 en 14.00 uur. De derde etappe is vanaf 12.00 uur rechtstreeks te zien op Eurosport 1 en via de Eurosport Player.

Links
Voorbeschouwing: Ronde van Turkije 2021

Website organisatie
Deelnemers
Parcours

Dit zijn de Nederlanders in de Ronde van Turkije
Dit zijn de Belgen in de Ronde van Turkije

Liveticker (organisatie)
Liveticker (Twitter)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.