Volg hier de derde etappe van de Tour du Limousin 2019

vrijdag 23 augustus 2019 om 12:25
Volg hier de derde etappe van de Tour du Limousin 2019

Het is vandaag alweer tijd voor de derde etappe van de Tour du Limousin. De eerste twee ritten werden gewonnen door Lilian Calmejane en Mikel Aristi. De Fransman van Total Direct Energie rijdt bovendien in de leiderstrui, maar Calmejane zal moeten opletten in de lastige etappe naar Beynat.

De derde etappe brengt de renners over een afstand van 176,8 kilometer van Chamboulive naar Beynat. Onderweg liggen de nodige klimmetjes, zoals de Côte de la Bitarelle (4,2 km aan 4,9%), de pittige Côte de la Chapelle-St Géraud (6 km aan 6,1%) en de Côte de Lagleygeolle (6,1 km aan 4,1%).

Na de Lagleygeolle is het nog goed tien kilometer tot de finish in Beynat, maar de renners zijn dan nog niet klaar. De organisatie heeft na het overschrijven van de finish namelijk gekozen voor een laatste lus van goed veertig kilometer, met als mogelijke scherprechter de Côte de Dampnlat (2 km aan 6,1%).

Na de top van de Dampnlat is het nog 12,5 kilometer tot de daadwerkelijke finish. De laatste 2,7 kilometer lopen overigens nog omhoog aan 5%, waardoor de puncheurs in het voordeel zijn. De etappe begint om 12.40 uur en zal eindigen tussen 17.00 en 17.30 uur.

Links
Website organisatie
Deelnemers (ProCyclingStats)
Parcours

Liveticker (DirectVelo)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.