Volg hier de derde etappe van de UAE Tour 2020

dinsdag 25 februari 2020 om 08:45
Volg hier de derde etappe van de UAE Tour 2020

In de UAE Tour zijn we toe aan de langste etappe van de ronde. Daags na de bestorming van de Hatta Dam staat de eerste van twee serieuze aankomsten bergop op het programma. Vanaf het Al Qudra Cycle Track maken de renners zich op voor de eerste krachtmeting bergop. Jebel Hafeet is het toneel voor het spannende slot van deze rit. Volg en bespreek de koers op WielerFlits!

De slotklim naar Jebel Hafeet (10,8 kilometer aan 5,4%) is lang en steil, maar vooral heel breed. Dat maakt het een ogenschijnlijk ‘makkelijke’ klim, die toch voor de nodige verschillen kan zorgen. Onderweg liggen stukken van 10%. Vorig jaar wist wereldkampioen Alejandro Valverde hier zijn eerste succes in de regenboogtrui te behalen.

Het is de vraag hoe de renners presteren op Jebel Hafeet, in de wetenschap dat deze klim over twee dagen ook centraal staat in de finale van de vijfde etappe. Wie durft op de derde dag al zijn kaarten op tafel te leggen?

Om 08.55 uur Nederlands-Belgische tijd (in de VAE is het drie uur later) wordt het startsein gegeven voor de etappe naar Jebel Hafeet. Omstreeks 13.30 uur worden de renners aan de aankomst verwacht. De wedstrijd is vanaf 11.45 uur live te zien op Eurosport 1 en via de Eurosport Player.

Links
Voorbeschouwing: UAE Tour 2020

Website organisatie
Deelnemerslijst
Parcours

Liveticker (PCS)
Liveticker (Twitter)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.