Volg hier de derde etappe van de Vierdaagse van Duinkerke 2019

donderdag 16 mei 2019 om 12:15
Volg hier de derde etappe van de Vierdaagse van Duinkerke 2019

Dylan Groenewegen kwam dan wel niet als eerste over de finish, de kopman van Jumbo-Visma wist de rit van gisteren wel te winnen. Dat gebeurde na een straf voor Clément Venturini, die wel de eerste aan de meet was. Vandaag krijgen de sprinters tussen Laon en Compiègne een nieuwe kans. Drie op rij voor Groenewegen? Volg het hier op WielerFlits.


Het mooie aan de Vierdaagse van Duinkerke is dat de geschiedenis er voor het oprapen ligt. Er valt zoveel te vertellen over Duinkerke, Wallers en Saint-Quentin, maar ook over de finishplaats van vandaag: Compiègne. In het nabijgelegen bos kwam namelijk een einde aan de Eerste Wereldoorlog. Op 11 november 1918 sloten Frankrijk en Duitsland de vrede, en dat allemaal in een treinwagon.

De renners zullen in Compiègne ook de vrede tekenen, al is het maar voor één nachtje. De derde etappe – met start in het oogverblindende Laon – is behoorlijk pittig met in totaal vijf beklimmingen, al ligt de top van de laatste helling op ruim zestig kilometer van de finish. Maar opgelet: de finale is allesbehalve vlak. Toch lijkt een (nieuwe) sprint tot de mogelijkheden te behoren.

De rit begint om 12.30 uur en finisht tussen 16.13 en 16.34 uur. De wedstrijd is te zien via de Eurosport Player. Bespreek hier het verloop van de etappe.

Links
Voorbeschouwing: Vierdaagse van Duinkerke (WielerFlits)

Website organisatie
Deelnemers
Parcours

Liveticker

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.