Volg hier de derde etappe van het Critérium du Dauphiné 2020

vrijdag 14 augustus 2020 om 11:50
Volg hier de derde etappe van het Critérium du Dauphiné 2020

Jumbo-Visma lijkt momenteel niet te kunnen verliezen. Zo won Primož Roglič gisteren met verve de eerste echte bergetappe in het Critérium du Dauphiné. De renners krijgen vandaag weer een aankomst bergop voorgeschoteld. Zien we de Sloveen opnieuw zegevieren? Bespreek hier op WielerFlits het verloop van de etappe.

Net als de openingsetappe naar Saint-Christo-en Jarez volgt de derde rit lange tijd dezelfde route als het Tourpeloton een maand later. Deze keer vormt de zeventiende rit van de Ronde van Frankrijk de blauwdruk, want vanuit Corenc, net buiten Grenoble, gaat het profiel via La Rochette over de Col de la Madeleine.

De bekende Alpencol van buitencategorie wordt net als in de Tour vanuit La Chambre opgereden en brengt de renners naar 2000 meter hoogte. Daarna gaat het in dalende lijn naar Salins-les-Thermes. Maar in plaats van naar wintersportdorp Méribel en de beruchte Col de la Loze, zoekt de Dauphiné skigebied Saint-Martin-de Belleville op.

Daar is na een slotklim van net geen vijftien kilometer de aankomststreep getrokken. In de eerste vijf kilometer is de klim het steilst met stijgingspercentages tot voorbij 9 procent. Dan vlakt het wat af, maar in de laatste drie kilometer variëren de percentages tussen de 6 en 9 procent.

De renners vertrekken om 12.05 uur, terwijl de finish wordt verwacht tussen 16.11 en 16.38 uur. Vanaf 14.45 uur zendt Eurosport 1 de Dauphiné uit en Sporza op Eén volgt om 15.15 uur. De NOS heeft vanaf die tijd ook een livestream met beelden uit Frankrijk.

Links
Voorbeschouwing: Critérium du Dauphiné 2020

Website organisatie
Deelnemerslijst
Parcours

Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker (organisatie)
Liveticker (Tissot Timing)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.