Volg hier de derde etappe van het Santos Festival of Cycling 2022

zaterdag 29 januari 2022 om 00:45
Volg hier de derde etappe van het Santos Festival of Cycling 2022

De mannenwedstrijd van het Santos Festival of Cycling wordt vandaag beslist in de koninginnenrit met aankomst bergop op Willunga Hill. Volg hier op WielerFlits het verloop van de slotetappe!

In McLaren Vale verzamelen de renners zich voor de start, om vervolgens een kleinere lokale omloop af te werken ten noordoosten van de finishplaats met als uitsmijter Hailstone Hill, een klimmetje aan amper 3%. Het peloton maakt daarna vaart richting de kust, met passages door Port Willunga en Aldinga en het nabijgelegen strand van Aldinga.

Na deze niet al te lange kustpassage dendert de meute richting de voet van Willunga Hill (3 km aan 7%), maar niet voordat ze nog een tweede keer over Hailstone Hill hebben gekoerst. Met nog tien kilometer te gaan passeren de renners nogmaals door startplaats McLaren Vale, om niet veel later te beginnen aan de slotklim.

Wie aan Willunga Hill denkt, komt al snel met de naam Richie Porte op de proppen. De inmiddels 36-jarige Australiër mag Willunga Hill inmiddels wel omdopen tot zijn helling. Sinds 2014 kwam Porte maar liefst zeven (!) keer als winnaar over de streep. Zes keer gebeurde dat in de Tour Down Under en vorig jaar won hij ook de Willunga-etappe in de alternatieve Tour Down Under.

Om 01.00 uur Nederlands-Belgische tijd wordt het startsein gegeven voor de slotetappe. De finish wordt verwacht rond 03.54 uur. De koers is niet live te volgen via de Nederlandse of Belgische tv, maar het Australische 7Plus brengt de wedstrijd wel rechtstreeks in de huiskamers.

Links
Voorbeschouwing: Santos Festival of Cycling 2022

Website organisatie
Deelnemerslijst

Liveticker (Organisatie)
Liveticker (Twitter)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.