Volg hier de Driedaagse Brugge-De Panne 2020

woensdag 21 oktober 2020 om 10:40
Volg hier de Driedaagse Brugge-De Panne 2020

Met de AG Driedaagse Brugge-De Panne staat vandaag de laatste Vlaamse topkoers van het jaar op het programma. Een vlakke wedstrijd, maar met de voorspelde wind en neerslag is het nog maar de vraag of het deze namiddag in De Panne een pelotonsprint wordt. Volg het koersverloop hier op WielerFlits.

Op de website van de Belgische sprintklassieker wordt bewust geen gedetailleerde parcoursinformatie vrijgegeven, met als doel het publiek weg te houden en zo de wedstrijd in corona-proof omstandigheden te kunnen afwerken. Wat weten we wel? De koers is 202,6 kilometer lang en gaat van start in Brugge. In vergelijking met vorig jaar is de lus richting de Kemmelberg, met ook de Monteberg, de Rodeberg en de Sulferberg, geschrapt. In de plaats daarvan trekt het peloton snel naar het lokale circuit rond De Panne.

Na de eerste passage aan de finish in De Panne – in tegenstelling tot vorig jaar buiten het centrum – volgen drie plaatselijke rondes van ruim 45 kilometer via Adinkerke, De Moeren, Veurne en Koksijde.  In De Moeren lijkt de kans op invloed van Moeder Natuur het groots en met de voorspelde wind en regen lijkt het peloton niet te kunnen ontkomen aan waaiers. Breekt de koers daar niet open, lijkt een massasprint onvermijdelijk.

De wedstrijd (volledig publieksvrij!) start dus om 11.00 uur in Brugge. De aankomst wordt verwacht tussen 15.50 en 16.30 uur. De beste en veiligste manier om de AG Driedaagse Brugge-De Panne te volgen is dezelfde als voor de voorbije Vlaamse topkoersen: blijf binnen en volg de koers op tv! Sporza begint op Eén om 13.30 uur (door de hoge snelheid in het peloton 45 minuten vroeger dan voorzien!)  en na afloop wordt overgeschakeld naar de Vuelta.

Update (14u30): de wedstrijd werd intussen ook met 13 kilometer ingekort wegens de extreme wind

Links
Voorbeschouwing (WielerFlits)
Website organisatie

Deelnemerslijst (ProCyclingStats)
Liveticker (Twitter organisatie)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.