Volg hier de Driedaagse Brugge-De Panne voor vrouwen 2020

dinsdag 20 oktober 2020 om 11:15
Volg hier de Driedaagse Brugge-De Panne voor vrouwen 2020

Met de AG Driedaagse Brugge-De Panne staat dinsdag en woensdag de laatste Vlaamse topkoers van het jaar op het programma. Vandaag is het de beurt aan de dames. Wie wordt de opvolgster van Kirsten Wild? Volg het hier op WielerFlits.

De Lotto Women’s Classic is 156,3 kilometer lang, dat is ruim twintig kilometer extra in vergelijking met de editie van een jaar geleden. Geen passage over de Kemmelberg dit jaar, maar een quasi volledig vlakke omloop op maat van de sprinters. Omwille van de coronamaatregelen kunnen we geen exacte parcoursbeschrijving geven, maar hieronder vindt u alvast de profielschets.

Met de Nederlandse Chantal Blaak komt de kersverse winnares van de Ronde van Vlaanderen aan de start. Ook Jolien D’Hoore, Blaaks ploeggenote bij Boels-Dolmans Cycling Team, behoort tot de topfavorieten. D’Hoore won de AG Driedaagse Brugge-De Panne in 2018. In een mogelijke massasprint zal ze wel moeten afrekenen met Belgisch kampioene Lotte Kopecky (Lotto Soudal Ladies), die zondag knap derde werd in de Ronde van Vlaanderen. Amy Pieters, die als tweede finishte in Vlaanderens Mooiste, is een derde troefkaart bij Boels-Dolmans.

Andere toppers om dinsdag in de gaten te houden zijn onder anderen Lisa Brennauer (Ceratizit-WNT), Sarah Roy (Michelton-Scott), Lorena Wiebes (Team Sunweb), Elisa Longo Borghini (Trek-Segafredo) en Ellen Van Dijk (Trek-Segafredo). Met Blaak, Pieters, Kopecky, Brennauer en Roy komt de volledige top vijf van de Ronde van Vlaanderen in actie.

De wedstrijd (volledig publieksvrij!) start om 11.30 uur in Brugge. De aankomst wordt verwacht tussen 15.33 en 15.56 uur. De beste en veiligste manier om de AG Driedaagse Brugge-De Panne te volgen is dezelfde als voor de voorbije Vlaamse topkoersen: blijf binnen en volg de koers op tv! De wedstrijd van de vrouwen live te bekijken vanaf 14u op Sporza op Eén.

Links
Website organisatie
Deelnemerslijst (ProCyclingStats)

Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker (Twitter Women’s WorldTour)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.