Volg hier de eerste etappe van de Ronde van Slowakije 2021

donderdag 16 september 2021 om 13:15
Volg hier de eerste etappe van de Ronde van Slowakije 2021

Kaden Groves won woensdagavond de proloog van de Ronde van Slowakije en dus is hij vandaag de leider in de eerste rit-in-lijn. Net als gisteren liggen start en finish in  Košice, de op een na grootste stad van het land. De vraag is of de sprinters deze etappe overleven. Volg hier op WielerFlits het wedstrijdverloop.

Meteen na de start beklimmen de renners de Bukovic-klim (3,3 km aan 4,8%) en na een afdaling wacht die klim na ruim twintig kilometer nog een keer. Daar houdt het niet bij op, want na 71 kilometer bereikt het peloton de top van de Stós (6,8 km aan 4,8%). En dat allemaal nog in de eerste koershelft.

De laatste serieuze klim begint bij kilometerpaal 111. De Klenov (4,7 km aan 6%) zal voor een nieuwe schifting gaan zorgen. De kans is groot dat na de korte afdaling nog een deel gelosten kan terugkeren, want vanaf de top van de Klenov-klim is het nog ruim 40 kilometer tot de finish. Dat laatste koersuur gaat vooral in dalende lijn. Een sprint met een uitgedund peloton behoort tot de mogelijkheden. Iets voor Slowaaks kampioen Peter Sagan?

Om 13.30 uur klinkt het startschot, waarna de aankomst tussen 17.00 en 17.25 uur verwacht wordt. De Ronde van Slowakije is vanaf 16.30 uur live te zien op Eurosport 1 en via de online kanalen van de sportzender.

Links
Website organisatie
Deelnemerslijst
Parcours etappe 1

Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker (Twitter #TourofSlovakia)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.