Volg hier de eerste etappe van de Tour de l’Avenir 2022

vrijdag 19 augustus 2022 om 12:55
Volg hier de eerste etappe van de Tour de l’Avenir 2022

De vlammende start van de Nederlandse ploeg in de Tour de l’Avenir is gisteravond niet onopgemerkt gebleven. Het oranje (vooral wit met een beetje oranje) team reed de 3,9 kilometer lange ploegentijdrit rond aan een gemiddelde van boven de 60 km/h. Daardoor is Loe van Belle vandaag de leider in de Toekomstronde. Wie wint de tweede rit? Volg het hier op WielerFlits.

De eerste rit gaat van start op het Place de Vendée in La Roche-sur-Yon. De rit is nagenoeg vlak; alleen na een kleine veertig kilometer volgt er een klimmetje van de vierde categorie. Deze regio staat echter bekend om de vele smalle, kronkelige weggetjes en die zal het peloton dan ook moeten bedwingen. Na een ronde door de provincie keren de renners in de finale weer terug in La Roche-sur-Yon. Daar ligt de streep op de Boulevard d’Eylau. Dit is een oplopende finishstraat, eentje voor de sterke mannen. Peter Sagan won hier in 2018 een Tourrit.

Om 13.10 uur wordt gestart, waarna tussen 16.15 en 16.30 uur gefinisht zal worden. Alle etappes van de Tour de l’Avenir zijn live te bekijken op de website van de organisatie.

Tour de l'Avenir 2022 Profile Stage 1

Links
Voorbeschouwing: Tour de l’Avenir 2022 (WielerFlits)

Website organisatie
Deelnemerslijst (ProCyclingStats)

Livestream (Website organisatie)

Liveticker (Twitter organisatie)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.