Vuelta 2020: Volg hier de eerste etappe naar Arrate

dinsdag 20 oktober 2020 om 12:50
Vuelta 2020: Volg hier de eerste etappe naar Arrate

Voor het eerst in de geschiedenis overlappen de Giro en de Vuelta. Terwijl het peloton in Italië de laatste week ingaat, wordt in het Baskenland de Ronde van Spanje afgetrapt. En in die openingsrit blijven de klassementsrenners maar beter alert. Wie gooit meteen zijn troeven op tafel? Bespreek hier het koersverloop.

Het startschot wordt gegeven in Irún, een stadje in het uiterste noordoosten van het Baskenland. Na een vlakke eerste koershelft trekt het peloton het binnenland in en wordt het al wat lastiger. De eerste bergpunten zijn te verdienen op de top van de Puerto de Udana, vervolgens rijden de renners met een lus richting aankomstplaats Eibar.

Onderweg vormen de Alto de Kanpazar (6,7 km aan 4,1%) en de Alto de Elgeta (6,2 km aan 5,2%) opwarmertjes voor de slotklim, de Alto de Arrate. Die is 5,3 kilometer lang en kent een gemiddelde stijging van 7,7%. De etappe is 173 kilometer lang en telt 2.576 hoogtemeters.

De etappe start om 13.10 uur in Irún. De finish wordt tussen 17.18 en 17.44 uur verwacht op de top van de Alto de Arrate. De Vuelta wordt dit jaar live uitgezonden door Sporza en Eurosport.

Bij Sporza begint men om 14.50 uur op Canvas, om 16.10 uur wordt overgeschakeld naar Eén. Bij Eurosport wordt op de openingsdag afwisselend de Vuelta en de etappe uit de Giro d’Italia uitgezonden. Via de Eurosport Player kan u uiteraard de volledige etappe volgen.

Links:
Vuelta 2020: Voorbeschouwing openingsrit (WielerFlits)

Deelnemerslijst (WielerFlits)
Parcours (WielerFlits)

Liveticker (Organisatie)
Liveticker (Twitter organisatie)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.