Volg hier de Ethias Cross Essen 2019

zaterdag 7 december 2019 om 13:30
Volg hier de Ethias Cross Essen 2019

Veel crossers grijpen deze periode aan om warme oorden op te zoeken, waardoor de Ethias Cross van Essen de nodige tenoren moet missen. Wel vieren we de terugkeer van enkele oude bekenden: Marianne Vos en Zdeněk Štybar duiken voor het eerst dit seizoen het veld in. Bespreek hier op WielerFlits het verloop van de wedstrijden!

Mathieu van der Poel, Toon Aerts, Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout: zij zullen alvast niet winnen in Essen. Ook Laurens Sweeck gaf in eerste instantie verstek voor de veldrit, maar eerder deze week maakte Pauwels Sauzen-Bingoal bekend dat de geboren Leuvenaar toch zijn zege van vorig jaar zal proberen te verdedigen. Met Quinten Hermans en Gianni Vermeersch staan ook de winnaars van Beringen, de Jingle Cross en Ardooie erbij.

Marianne Vos duikt in Essen voor het eerst sinds het WK in Bogense weer het veld in en is meteen de publiekstrekker bij de vrouwen. Vorig crossseizoen boekte ze zeven overwinningen, waaronder in de Wereldbekers van Waterloo, Bern, Heusden-Zolder en Pont-Château. Ook schreef ze het wereldbekerklassement op haar naam. In Essen treft de zevenvoudige wereldkampioene onder anderen Loes Sels en Ellen Van Loy.

Nadat vanochtend de nieuwelingen, junioren en G-crossers al in actie zijn gekomen, zijn om 13.45 uur de elite-vrouwen aan de beurt. En om 15.00 uur duiken de elite-mannen het veld in. De veldritten zijn live te zien op VTM, daarnaast heeft in Nederland Eurosport de rechten. Beide wedstrijden zijn te zien op Eurosport 1 en via de Eurosport Player.

Links
Website organisatie
Deelnemerslijst mannen
Deelnemerslijst vrouwen
Parcours

Liveticker (Organisatie)
Veldrijden op TV – de volledige kalender

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.