Volg hier de Faun-Ardèche Classic 2021

zaterdag 27 februari 2021 om 11:20
Volg hier de Faun-Ardèche Classic 2021

Tegenover Omloop Het Nieuwsblad staat in Frankrijk de Faun-Ardèche Classic op de agenda. In deze zware wedstrijd met verschillende klimmetjes streek Rémi Cavagna vorig jaar de overwinning op. Bespreek hier op WielerFlits het wedstrijdverloop!

In de eerste 130 kilometer, in de uitlopers van het Centraal Massief, moeten de renners tweemaal de Col de Leyrisse, de Col de la Justice en de Côte de Saint-Romain-de-Lerps omhoog. Ook rijden zij dan al twee keer de steile Côte du Val d’Enfer (1,7 km aan 9,3%) over met een maximale stijging van 14%.

De slotronde van bijna 40 kilometer is dezelfde als afgelopen jaar; eerst worden de renners de tweetrapsraket Mur du Cornas en Côte de Saint Romain de Lerps op gestuurd, dan is de Val d’Enfer op 6,3 kilometer van de aankomststreep de laatste horde. In totaal moeten zo’n 3000 hoogtemeters worden overbrugd.

Om 11.35 uur wordt het startsein gegeven voor de Faun-Ardèche Classic. De finish wordt rond 16.30 uur verwacht. De Faun-Ardèche Classic is vanaf 14.00 uur alleen via La chaîne L’Équipe rechtstreeks te zien.

Links
Voorbeschouwing: Faun-Ardèche Classic 2021

Website organisatie
Deelnemerslijst

Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker (DirectVelo)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.