Volg hier de Giro della Toscana 2021

woensdag 15 september 2021 om 11:15
Volg hier de Giro della Toscana 2021

Het drukke Italiaanse najaar gaat vandaag officieel van start met de Giro della Toscana. De eendagskoers met start en finish in Pontedera is ook nog eens vernoemd naar de Memorial Alfredo Martini. Wie wordt de opvolger van Fernando Gaviria, die vorig jaar won? Volg het hier op WielerFlits.

De Giro della Toscana begint met een lokale ronde van 81,3 kilometer met enkele kleine klimmetjes. Daarna wacht een eerste passage over de finish en volgen twee omlopen van 55 kilometer met daarin de Monte Serra. Deze klim is 8,3 kilometer lang aan 7,2%. Vanaf de top van de laatste keer Monte Serra is het nog 28 kilometer tot de eindstreep in Pontedera. De laatste pakweg vijftien kilometer zijn vlak.

De laatste keer dat deze Monte Serra meerdere keren in het parcours zat, was in 2019. Toen streden Giovanni Visconti, Egan Bernal en Nikolay Cherkasov om de zege. De Italiaan kwam destijds als winnaar uit de bus. In 2018 bleven Gianni Moscon, Romain Bardet en Domenico Pozzovivo over na de klim.

Het startschot klinkt om 11.30 uur, waarna tussen 15.55 en 16.25 uur gefinisht wordt in de stad die gelegen is in de provincie Pisa. De finale van de Giro della Toscana (UCI 1.1) is ook live te volgen op tv. Eurosport 2 schakelt om 14.30 uur in met de livebeelden.

Links
Website organisatie
Deelnemerslijst
Technische gids

Liveticker (Tuttobiciweb)
Liveticker (Twitter #GirodellaToscana)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.