Volg hier de heuveletappe naar Fara Vicentino in de Giro Rosa 2019

donderdag 11 juli 2019 om 11:55
Volg hier de heuveletappe naar Fara Vicentino in de Giro Rosa 2019

Na de tweede ritzege op rij van Annemiek van Vleuten staat de Nederlandse soeverein aan de leiding in de Giro Rosa. De zevende etappe van de Italiaanse rittenkoers is ook alles behalve makkelijk, want er staan de nodige heuvels op het programma. Volg hier het verloop van de etappe op WielerFlits.


Een opwarmronde rondom startplaats Cornedo Vicentino wordt na een kilometer of dertig gevolgd door de eerste beklimming van de dag. Na de Monte di Malo krijgen de rensters de kans om alvast de slotklim te verkennen. Vervolgens staat twee keer de pittige Rosina op het programma. Op deze beklimming passeren de rensters langs de Chiesetta della Madonna del Ciclista.

Tussen de Rosina en de slotklim zit nog een gemeen obstakel, de Muro della Tisa. Het is op het eerste gezicht een klimmetje van niks, maar als je weet dat het een smalle, korte, steile helling is die bezaaid ligt met kinderkopjes wordt het al interessanter. Het kan zomaar een punt zijn waarop een van de favorieten zich laat verrassen.

Op de slotklim zal het opnieuw volle bak gaan. Ook al is deze beklimming op zichzelf misschien niet zwaar genoeg om voor heel grote verschillen te zorgen, dankzij de opeenvolging van hellingen zal ook dit een zeer pittige etappe blijken te zijn.

De etappe start om 12.10 uur en finisht tussen de klok van 15.15 en 15.35 uur. Er zijn geen live-beelden van de koers.

Links
Voorbeschouwing: Giro Rosa 2019

Website organisatie
Deelnemers (ProCyclingStats)
Parcours

Twitter (organisatie)

Dit artikel delen:

1 Reactie

Lidewij 11 juli 2019 om 12:58

Vraagje, waarom wordt eigenlijk nooit in alle meerdaagse koersen voor dames en heren dagelijks per etappe het aantal te overbruggen hoogtemeters weergegeven. Want ook de zogenaamde ‘vlakke’ etappes zijn bepaald niet vlak. Liefhebbers vinden het leuk om dagelijks te kunnen zien wat er geklommen moet worden, ook al zitten er geen geklasseerde heuvels / bergen bij. Moet toch een kleine moeite zijn voor de organisaties zou je zeggen met alle elektronische faciliteiten die ze hebben.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.