Volg hier de Mont Ventoux Dénivelé Challenge 2020

donderdag 6 augustus 2020 om 10:15
Volg hier de Mont Ventoux Dénivelé Challenge 2020

De Mont Ventoux behoort tot de meest aansprekende monumenten in de wielersport. Op het kale maanlandschap dat boven de lavendelvelden van de Provence uit tornt, zijn in het verleden al heel wat duels uitgevochten. Vandaag wordt de Kale Berg zelfs twee keer beklommen in de Mont Ventoux Dénivelé Challenge (1.1).

Het startschot klinkt in Vaison-la-Romaine, een plaatsje in het noordelijke deel van het departement Vaucluse. Daar beginnen de renners aan een wedstrijd van 179 kilometer met meer dan vierduizend hoogtemeters.

Na een relatief vlakke openingsfase belandt het peloton na ruim tachtig kilometer voor het eerst aan de Mont Ventoux, die beklommen wordt vanuit Bedoin. De renners rijden niet tot de top, maar kiezen vanaf Chalet Reynard weer de weg naar beneneden.

De route voert de renners in deze wedstrijd niet helemaal tot de top. De finish ligt bij de Col des Tempêtes (‘Pas der Stormen’), in de voorlaatste bocht voor de top vlak na het monument van Simpson. De wedstrijd is vanmiddag vanaf 14:00 live te zien op Eurosport 2.

Start: flag-fr 10:35
Finish: flag-fr 15:41 – 16:10

Links
Voorbeschouwing: Mont Ventoux Dénivelé Challenge 2020

Website organisatie
Deelnemersveld (ProCyclingStats)
Parcours

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.