Volg hier de MTB Cross-country wedstrijden in Nové Mesto 2021
zondag 16 mei 2021 om 15:15

Een week na Albstadt staat in Nové Město alweer de volgende Wereldbeker mountainbiken op de agenda. Vandaag is het tijd voor de cross-country-wedstrijden bij de vrouwen en mannen. Wat kan Mathieu van der Poel in zijn laatste mountainbikewedstrijd voor de Olympische Spelen van Tokio? Volg het hier op WielerFlits!

In de shorttrack-wedstrijden van afgelopen vrijdag werd deels de startvolgorde bepaald van de cross country-wedstrijden van vandaag. Het parcours in Nové Město, dat te boek staat als een zeer technische omloop, ligt Van der Poel naar eigen zeggen heel erg goed. “Ik ga mijn best doen om de zege te pakken.”

Om 11.20 uur zijn eerst de vrouwen aan de beurt. Onder meer Nederlands kampioene Anne Terpstra, Anne Tauber en Sophie von Berswordt nemen het op tegen wereldkampioene Pauline Ferrand-Prévot, die vrijdag nog hard ten val kwam in de shorttrack-wedstrijd. Het is ook uitkijken naar de jonge Loana Lecomte, die vorige week won in Albstadt.

Om 15.20 uur volgt de mannenkoers. Daarin zien we Mathieu van der Poel, vrijdag winnaar van de sprintrace in Nové Město, en Nederlands kampioen Milan Vader in actie. Zij rijden tegen onder meer Victor Koretzky, Nino Schurter, Mathias Flückiger en Tom Pidcock. De wedstrijden zijn live te volgen via Redbull TV en Ziggo Sport.